Μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών μας στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

1Η πανδημία του covid 19 εμφανίστηκε στην Ελλάδα από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και άλλαξε άρδην την καθημερινότητα μας. Τα αντανακλαστικά της Πολιτείας οδήγησαν στην άμεση εφαρμογή μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, προκειμένου να προστατευθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας από μια βέβαιη κατάρρευση στην περίπτωση που νοσούσαν πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα. Έτσι, ένα πολύ σημαντικό μέτρο ήταν και το κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας στις 11 Μαρτίου 2020. Το κλείσιμο όμως των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα από τα πολλά άλλα προβλήματα που δημιουργεί έχει ως άμεση συνέπεια την αποκοπή των μαθητών από τη μαθησιακή διαδικασία.
Σε αυτήν λοιπόν την πολύ δύσκολη συγκυρία το Υπουργείο Παιδείας εργαλειοποίησε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μάλιστα τη στιγμή που η εκπαιδευτική κοινότητα δεν ήταν έτοιμη για αυτήν την καινοτομία και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν παρακολουθήσει κάποια σχετική επιμόρφωση. Και παρά τις δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά βούτηξαν στα βαθιά νερά της κοινωνικής τους ευθύνης και ανταποκρίθηκαν στη νέα αυτή πρόκληση.
Με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε πως οι μαθητές του σχολείου μας ανταποκρίνονται με συνέπεια και ενθουσιασμό στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μέσα στην πλατφόρμα e class οι μαθητές συναντιούνται καθημερινά με τους καθηγητές τους σε μια εκπαιδευτική διαδικασία πρωτόγνωρη και μάλιστα δίχως ωράριο για τους εκπαιδευτικούς, που αφιερώνουν πολλές ώρες -ημερησίως και όχι μόνο- για τη διόρθωση των εργασιών των μαθητών τους. Το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι πως τα μαθήματα και οι σχολικές εργασίες που μας «χώριζαν» στη φυσική μας τάξη, τώρα μας «ενώνουν» στην ηλεκτρονική… Και δεν είναι μόνο αυτό· σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της «πολιορκίας» μεν, «ελευθερίας» δε, που όλοι μας έχουμε την ανάγκη στήριξης και επικοινωνίας εγκαινιάσαμε και μια ιδιαίτερη γλωσσική κουλτούρα στη μεταξύ μας επικοινωνία. Οι μαθητές δηλαδή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα greeklish, την κωδικοποιημένη δική τους γλώσσα, τα «κακά ελληνικά», αυτοί οι μαθητές αναζητούν, ανακαλύπτουν και γράφουν «ελληνικά» στα μηνύματά που στέλνουν σε εμάς τους καθηγητές τους, αναζητώντας και ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας …

Παιδιά, μένουμε σπίτι παρέα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που υποστηρίζει τη δημόσια υγεία και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει ουσιαστικά και τη δημόσια παιδεία!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης