Φίλοι για μια ζωή;

images

 

Φιλία είναι ένας συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα.

Ο φίλος είναι ένας σύντροφος για όλη τη ζωή, αν αποδειχθεί αληθινός.  Ένας τέτοιος φίλος πρέπει να είναι έμπιστος, καλόκαρδος, ευγενικός, να σου συμπαραστέκεται και πάνω απ’ όλα να είναι εχέμυθος.  Επίσης, πρέπει να χαίρεται με τις χαρές σου και να λυπάται με τις λύπες σου, να σου τονώνει την αυτοπεποίθηση και να σε βοηθά να λύσεις τα προβλήματά σου.

Αντίθετα, υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος  …φίλος  στην πορεία αποδεικνύεται εντελώς αναξιόπιστος.  Μπορεί  να σε πλησιάσει, για να πετύχει κάποιο δικό του σκοπό ή για να σου κάνει κακό.  Κίνητρα σε αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να είναι η ζήλια, ο εγωισμός, η κακία γενικότερα.

Οι φίλοι είναι απαραίτητοι στη ζωή μας αλλά καλό είναι στο ξεκίνημα μιας φιλίας να είμαστε επιφυλακτικοί, να δοκιμάζουμε τους ανθρώπους που μας προσεγγίζουν ή προσεγγίζουμε εμείς και να μην ανοιγόμαστε από την αρχή στη σχέση μας με αυτούς.

Και βέβαια, για να μην κρίνουμε μόνο τους άλλους, πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να φερόμαστε στους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε ως  φίλοι αληθινοί.

f1

 

Διακάκη Ανθή, Νάτσιου Ηλιάνα, Κρυσταλλίδου Νεφέλη-Ζωή, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης