Όχι στη σχολική βία… μας είπαν παίχτες του Αγροτικού Αστέρα

agrotikosasterasfc_photo1320

   Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τις μαθητικές κοινότητες και «βασανίζει» κυριολεκτικά τη ζωή ορισμένων  μαθητών είναι  η ενδοσχολική  βία.  Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Στο πλαίσιο μιας καμπάνιας κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, αντιπροσωπεία παικτών του Αγροτικού Αστέρα επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 04/03/2015 κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματός μας.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (schοol bullying) χρησιμοποιείται, για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση ψυχικού και σωματικού πόνου πάνω σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Επειδή το πρόβλημα τείνει να πάρει διαστάσεις «μάστιγας» με θύματα μικρά παιδιά και ανήλικους – σύμφωνα με έρευνες ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικής βίας -, ο Αγροτικός Αστέρας οργάνωσε μια καμπάνια  ενημέρωσης σε συνεργασία με σχολεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την ύπαρξη του φαινομένου και την ανάγκη για την καταπολέμηση του.

Στα πλαίσια αυτής της ενημερωτικής  καμπάνιας  ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, ο Σάββας Ταταρίδης και ο Χρήστος Παλάσκας μάς μίλησαν για το δυσάρεστο φαινόμενο που ταλανίζει τις ζωές χιλιάδων συμμαθητών μας  και μας μοίρασαν ένα έντυπο με πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς και για το μήνυμα που πρεσβεύει αυτή η ημέρα και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε ή είμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας κατάστασης. Στη συνέχεια, οι παίχτες φωτογραφήθηκαν μαζί μας και ορισμένοι από εμάς κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ».

Στόχος αυτής της καμπάνιας ήταν η ευαισθητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις για την ουσιαστική καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας, για να καταστεί αυτή μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος και να μην αποτελεί πια μια τραυματική και βασανιστική εμπειρία του παρόντος για πολλούς μαθητές.

αρχείο λήψης

 

Πηγή : http://www.agrotikosasterasfc.gr

 

Λαδάς Θανάσης, μαθητής της Γ΄ τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης