Υπέροχα γλυκά ψυγείου

αρχείο λήψης (3)

Από τον  Κωνσταντίνο Λαμπρινό

Τρεις απολαυστικές , υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές …

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι,  Cheese cake  ροδάκινο , Ζελέ φράουλα με γιαούρτι 

 

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι

2319-drosero-gliko-me-giaourti-by-dcroula

Περιγραφή

Τριμμένο μπισκότο, γιαούρτι και τέλος  ό,τι σας αρέσει για γαρνίρισμα από πάνω

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κεσεδάκια  στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 συσκευασίες μπισκότο τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κονσέρβα ανανά

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το στρώνουμε σε ενα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και το στρώνουμε πάνω στο μπισκότο
  3. Έπειτα στρώνουμε τις φέτες ανανά, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες προτού σερβίρουμε.

καλή σας όρεξη!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ανανά με οτιδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει ή γλυκό τού κούταλιού…

 

 http://www.sintagespareas.gr/sintages/drosero-gliko-me-giaourti.html

 

Cheesecake ροδάκινου

14055-cheesecake-rodakinou-by-phoebe

Περιγραφή

Στολίστε το αν θέλετε με φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε φετούλες, αφού τα πασπαλίσετε με ζάχαρη και τα αφήσετε να «μελώσουν».

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση

  • 1 κουτί μπισκότα  τύπου Digestive των 250 γρ. αλεσμένα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί mascarpone (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • κομπόστα ροδάκινο (λιώνουμε 4 μισά κομμάτια στο μούλτι)

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα λιωμένα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το εσάνς και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου στη βάση βουτυρωμένης φόρμας που ανοίγει (23 εκ.) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το εσάνς βανίλιας, το αλεύρι και το αλάτι και τελευταίο τον πολτό ροδάκινου. Χτυπάμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα περίπου.
  5. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει, το στολίζουμε με φέτες ροδάκινου και το βάζουμε στο ψυγείο

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cheesecake-rodakinou.html

 

Ζελέ φράουλα με γιαούρτι

 7932-2-zele-fraoula-me-giaourti-by-karavour

Περιγραφή

Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο, ελαφρύ γλυκάκι με φράουλες που συν τοις άλλοις είναι και επίκαιρο. Δοκιμάστε το σε τραπέζι και θα ξετρελλαθούν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε το γιαούρτι!

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 4 κούπες ζεματιστό νερό
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 4 κούπες φράουλες σε κομματάκια (1/2 κιλό περίπου)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.
  2. Βάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το εκεί, ώσπου ν’αρχίσει να μισοπήζει.
  3. Αδειάστε το στο μπωλ του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το 4΄στη δυνατή ταχύτητα
  4. Αδειάστε το σε φόρμα που έχετε βρέξει προηγουμένως με λίγο νερό και αφήστε το στο ψυγείο 24 ώρες, να στερεοποιηθεί.
  5. Για να το μεταφέρετε σε πιατέλα, βουτήξτε τη φόρμα σε ζεματιστό νερό μερικά δευτερόλεπτα.
  6. Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ανάποδα σκεπάζοντας το άνοιγμα της φόρμας κι αναποδογυρίστε. Κρατώντας στερεά τη φόρμα μαζί με την πιατέλα κουνήστε λίγο δεξιά – αριστερά και το ζελέ θα πέσει στην πιατέλα.
  7. Αφήστε το 1 – 2 ώρες ακόμη στο ψυγείο.
  8. Αν θέλετε στολίζετε με σαντιγύ, ολόκληρες φράουλες ή σάλτσα φράουλας.

 http://www.sintagespareas.gr/sintages/zele-fraoula-me-giaourti.html

 

 

Σχολιάστε

Top