«Παιχνίδι ορθής γραφής»

ΑΠΟ: pansamara - Μαρ• 06•15

ορθογραφια

Η ελληνική γλώσσα και η ελληνική γραφή δεν είναι μόνο από τις παλιότερες του κόσμου και της Ευρώπης, όπως μαρτυρούν τα γραπτά μνημεία, αλλά είναι και η γλώσσα και η γραφή της έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος  στις πρώτες  μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του. Ο ποιητής και ακαδημαϊκός Βρεττάκος είπε: Όταν πεθάνω και πάω στους ουρανούς θα μιλήσω στους αγγέλους ελληνικά, γιατί αυτοί δε γνωρίζουν άλλη γλώσσα από τη γλώσσα της μουσικής. Ο Γερμανός ποιητής, ιστορικός και φιλόσοφος Schiller είπε: Καταραμένε Έλληνα, τα βρήκες ΟΛΑ, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία τίποτε δεν άφησες για μας.

Κατόπιν όλων αυτών, η ελληνική γλώσσα και η ελληνική γραφή πρέπει να τύχουν της ανάλογης προσοχής και προστασίας απ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Δεν μπορεί να βλέπουμε τα παιδιά μας να είναι στημένα μπροστά σ’ έναν υπολογιστή και να περιμένουν απ’ αυτόν να τα κάνει όλα, ακόμη και τον ορθογραφικό έλεγχο αφού είναι ένα μηχάνημα που τα ξέρει ΟΛΑ… Λάθος, λάθος μεγάλο, δεν γίνεται να σταματήσει ή έστω να μειωθεί η χρήση της γλώσσας επειδή μπήκαν στη ζωή μας τα κομπιούτερ, πρέπει να συνεχίσουμε τη σωστή χρήση της γλώσσας μας και να είμαστε περήφανοι για την πολύτιμη κληρονομιά μας.

Βάζοντας λοιπόν στόχο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά (και όλοι μας) την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της και να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της, αποφάσισε τη διοργάνωση ενός ενδοσχολικού παιχνιδιού ορθογραφίας που θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις με τελική ανάδειξη ενός νικητή από κάθε τάξη. Η πρώτη φάση ήδη πραγματοποιήθηκε μέσα στο πρώτο τρίμηνο, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου και τέλη Μαΐου θα κλείσει με την τρίτη φάση για να αναδειχτούν οι τελικοί νικητές.

Όλα τα παιδιά αγκάλιασαν το νέο θεσμό με πολλή αγάπη κι αγωνία βέβαια… για τα βραβεία των νικητών. Μην ξεχνάμε όμως, καλό το έπαθλο αλλά πάνω απ’ όλα αξία έχει η προσπάθεια και η συμμετοχή όλων.

Καλή συνέχεια λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ σας και μην ξεχνάτε «τα αγαθά κόποις κτώνται».

 

Σχολιάστε

Top