Η ώρα της γης

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF που κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση.Έτσι και φέτος στις 19 Μαρτίου 2016 για μία ώρα από τις 8.30 έως τις 9.30 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα έχοντας έναν κοινό σκοπό,να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα, ότι νοιαζόμαστε για τη γη μας.

images (6)

Το σβήσιμο των φώτων είναι μία συμβολική κίνηση που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στο θέμα της αλλαγής του κλίματος του πλανήτη μας. Οι πολίτες όλου του κόσμου έχουν τη δυνατότητα για ώρα να υψώσουν την φωνή τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Δίνεται η ευκαιρία λοιπόν σε όλους να δείξουν την περιβαλλοντική συνείδησή τους.

Στην πρωτοβουλία αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τους πολίτες, και ολόκληρα μνημεία σε μεγαλουπόλεις, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια.

Σβήνοντας τα φώτα αυτή τη μέρα θα δείξουμε ότι όλοι εμείς κρατάμε το μέλλον της γης στα χέρια μας! Μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν όπως η εθνικότητα, η θρησκεία ή το φύλλο, αλλά γινόμαστε όλοι ένα για τον πλανήτη Γη! Τον Πλανήτη μας! Αυτή η ώρα είναι η ώρα της γης!

 

15/3/2016

Συντάκτης: Ξενοφών Χαρέλας

Σχολιάστε

Top