Αναζητώντας την Αλάσκα

anazitontastinalaskaex

Το βιβλίο ¨Αναζητώντας την Αλάσκα¨ είναι ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα JohnGreenαπό τις εκδόσεις Λιβάνη, οπού ο Μάιλς Χάλτερ ένας 17χρονος έφηβος, που ζει ως μοναχοπαίδι στον προστατευτικό κλοιό των γονιών του, χωρίς φίλους και χαρούμενα στιγμιότυπα από νεανικές παρέες, ντροπαλός κι απομονωμένος στα βιβλία αναπτύσσει ως χόμπι την απομνημόνευση των επιθανάτιων λόγων διαφόρων επιφανών προσωπικοτήτων. Όλα αλλάζουν όταν αποφασίζει να πάει οικότροφος στο Κάλβερ Κρικ αναζητώντας αυτό που ο Ραμπελέ όρισε ως το Μεγάλο Ίσως.

Εκεί για πρώτη φορά θα γνωρίσει την έννοια της συντροφικότητας. Θα βιώσει τι σημαίνει αλληλεγγύη. Πάνω από όλα όμως στο πρόσωπο της «αιρετικής» συμφοιτήτριας του, Αλάσκα, με το απρόσμενο όνομα και τον απροσδόκητο χαρακτήρα- θα δοκιμάσει την ανατροπή των σταθερών του και την οδύνη που μπορεί να φέρει η απώλεια του έρωτα, οδηγώντας όμως έτσι στην ανάδυση της ενήλικης «ταυτότητάς» μας.
Κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας και πώς τελικά όλη η ιστορία ανατρέπεται. Μου έκανε εντύπωση η ζωντανή περιγραφή και απόδοση των σκηνών, αλλά και ο ιδιαίτερος λόγος του συγγραφέα.

Συντάκτης: Στέλλα Ρουνταρή

Σχολιάστε

Top