Συνέντευξη από το βουλευτή Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο Γιάννη από τους μαθητές Χανή Παναγιώτη(Γ3),Στάμκου Γαβριέλλα(Γ3),Σαμαρά Θανάση(Γ3), Χατζημπούγια Κατερίνα (Γ3)στα πλαίσια της επίσκεψης της Γ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2016

Ε: Ως πολίτης της Κοζάνης προσπαθείτε να προβάλετε στη Βουλή κάποια προβλήματα της Κοζάνης; 

Α: Όλοι οι βουλευτές έχουν ένα διπλό καθήκον :από τη μία ζητήματα που απασχολούν τους πολλούς και από την άλλη ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του τόπου τους. Εμένα προσωπικά, στην Κοζάνη με αφορά το παρόν και το μέλλον της ΔΕΗ. Είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας στην περιοχή. Συμμετέχουμε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί ένα μέρος της ΔΕΗ.

 

 Ε: Σας λείπει η Κοζάνη τώρα που ζείτε στην Αθήνα; Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα;

Άτιτλο

Α: Έρχομαι τόσο συχνά στην Κοζάνη που δεν μπορείς να πεις ότι έχω αποκοπεί. Η ζωή ενός βουλευτή στην Αθήνα είναι άχαρη, γιατί περνάμε τόσες πολλές ώρες στην Βουλή που δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο. Ωστόσο δεν παραπονιέμαι.

Ε: Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να βγούμε από την οικονομική κρίση;

Α: Υπάρχει και αγωνιζόμαστε και πρέπει να το πιστέψουμε, γιατί η απογοήτευση που μας έχει κατακλίσει όλους είναι δικαιολογημένη. Είμαστε ήδη  6-7 χρόνια στην κρίση και ίσως αυτά τα χρόνια να είναι τα τελευταία. Πρέπει το πάθημα της κρίσης να μας γίνει μάθημα και να μην ξαναπέσουμε σε τέτοια κατάσταση.

 

Ε: Η Ελλάδα προβλήθηκε πολύ εξαιτίας της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα. Πιστεύετε ότι η προβολή αυτή   ήταν θετική;

Α: Ήταν σίγουρα θετική γιατί αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως μίας χώρας που σιγά-σιγά βγαίνει από την κρίση. Τέθηκε, επίσης, και από τον κ. Ομπάμα το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους που για εμάς είναι   απαραίτητη για να κάνουμε τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση

 Ε.: Με τους πρόσφυγες τι θα γίνει;

Α: Έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις που αντιμετώπισαν προσωρινά το πρόβλημα. Υπάρχει μία συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία που λύνει ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος. Αν τηρείται δεν θα έχουμε θέμα ούτε εμείς ούτε και τα δικαιώματα τω προσφύγων.

Σχολιάστε

Top