10 πράγματα που ίσως να μην τα ξέρατε…από το μαθητή Χασιώτη Βασίλη ( Γ3)

10 πράγματα που ίσως να μην τα ξέρατε…από το μαθητή Χασιώτη Βασίλη ( Γ3)

Υπάρχουνε ίσως πράγματα που φαίνονται απλά και μπορεί να νομίζετε  πως τα ξέρετε ,  αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικά απ’ όσο νομίζατε…

1ο  Πόσες καρδιές έχει ένα χταπόδι? Σε ένα ενήλικο χταπόδι υπάρχουν 3 καρδιές, από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα.

2ο  Αν φας το συκώτι μιας πολικής αρκούδας θα πεθάνεις. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τόσο πολλή βιταμίνη Α, η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο συκώτι της. Για αυτό, άμα βρεθείτε πεινασμένοι στον Βόρειο Πόλο, κρατηθείτε μακριά της.

3ο  Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας δεν έχει στίχους. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν παίζει ο ύμνος της χώρας, πριν από κάποιο αγώνα για παράδειγμα, το κοινό απλώς τραγουδάει «ΟΟΟ».

4ο  Το μέλι δεν χαλάει! Μπορείς να φας μέλι 3.000 χρόνων.

5ο  Όταν αναπνέουμε από τη μύτη, πάντα εισπνέουμε περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι, από ότι από το άλλο. Αυτό αλλάζει κάθε 15 λεπτά.

6ο  Υπήρχαν ακόμη μαμούθ όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες !Σύμφωνα με μία έρευνα των πανεπιστημίων της πόλης της Αλεξάνδρειας απολιθώματα μαμούθ χρονολογούνται την περίοδο της κατασκευής των πυραμίδων.

7ο  Το 1903 οι αδερφοί Wright ήταν εκείνοι που πέταξαν για πρώτη φορά. Μόλις 66 χρόνια  αργότερα (1969), η ανθρωπότητα «έφτασε» στο φεγγάρι, με τον Αrmstrong να κάνει το πρώτο βήμα στη σελήνη.

8ο  Υπήρχε ένα είδος πιθήκου που λεγόταν «γιγαντοπίθηκος (gigantopithecus). Πιστεύεται πως, πλέον, έχει αφανιστεί από τη γη. Το ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο είδος πιστεύεται πως έθαβε τους νεκρούς, κάτι που μόνο άλλο ένα είδος πιθήκων είναι γνωστό πως κάνει.

9ο  Οι τυφλοί δεν βλέπουν μαύρο, όπως νομίζουμε. Δεν βλέπουν τίποτα.

10ο  Να και λίγη οικονομία! Αν κάποιος ξεκινούσε με 1 λεπτό του ευρώ και διπλασίαζε τα χρήματά του κάθε ημέρα, θα χρειαζόταν μόνο 27 ημέρες για να γίνει εκατομμυριούχος.

Σχολιάστε

Top