«Οι μικροί μας άστεγοι φίλοι» από τη Νικολέτα Παπαδοπούλου(Β2) και τη Χριστίνα Παπάζογλου( B2

 

σκυλια

                                                                                              Όλοι γνωρίζουμε πως στην πόλη μας  υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά, τα οποία κάποιες φορές αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους της περιοχής. Έχει παρατηρηθεί, πως καθημερινά πολλά σκυλιά δαγκώνουν ανθρώπους, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή τους. Καθώς, δεν τους παρέχεται η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, για παράδειγμα ο εμβολιασμός, κουβαλούν μικρόβια, τα οποία μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας με το δάγκωμα.

      Εκτός από τον κίνδυνο των μικροβίων, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα σχετικά με τα αδέσποτα. Ειδικά τώρα , που ο αριθμός τους αυξάνεται πολύ , τα καταφύγια που λειτουργούν για την περίθαλψή τους είναι αδύνατον να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους. Στους χώρους τους φιλοξενούνται πάνω από εκατό σκυλιά, όμως, πολλά άλλα βρίσκονται στους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες.Βέβαια  πολλά καταφύγια δίνουν για υιοθεσία τα σκυλιά όμως συχνά αυτά εγκαταλείπονται από τους ανθρώπους και καταλήγουν να βρίσκονται ξανά στο δρόμο.

 Εκτός από το κακό που κάνουν στους ανθρώπους, τα σκυλιά κάνουν κακό και στον ίδιο τους τον εαυτό. Στην καθημερινή μας ζωή βλέπουμε πολλά σκυλιά τραυματισμένα ή και σκοτωμένα, επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους γρήγορους ρυθμούς των πόλεων, για παράδειγμα στα κινούμενα αυτοκίνητα.

     Αλλά και οι άνθρωποι κακοποιούν πολύ άσχημα τα αδέσποτα με ξυλοδαρμό ακόμα και θανατώνοντάς τα. Tα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους σε τέτοιες συμπεριφορές είναι , επειδή για αυτούς η ζωή των ζώων γενικά  δεν έχει αξία ή γιατί  τα σκυλιά άθελά τους δημιουργούν προβλήματα σε αυτούς ακόμα και με την  ύπαρξή τους.

Σχολιάστε

Top