«Η μόδα στους εφήβους» της Αγγελικής Παπαθανασίου ( Α3)

  Η μόδα ενδιαφέρει πολύ τους εφήβους!. Θέλουν το ντύσιμό τους να ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους, αλλά  και να φαίνονται διαφορετικοί και με αυτόν τον τρόπο να ξεχωρίζουν. Τους αρέσει να φορούν επώνυμα ρούχα, για να αισθάνονται όμορφα και να είναι ο εαυτός τους.

   μοδαΑυτό το τελευταίο, δεν μπορούμε, βέβαια,  να πούμε ότι ισχύει και 100%. Συχνά επιλέγουν ρούχα όχι απαραίτητα επώνυμα, αλλά ανάλογα με το στυλ τους και με βάση τα πρότυπά που έχουν.Έτσι μπορεί  πολλές φορές να αγοράζουν ρούχα που δεν τους ταιριάζουν, αρκεί να τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους άλλους.

     Η στάση τους απέναντι στη μόδα μπορεί να δείχνει  και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο γύρω τους! Σε μία πρόσφατη έρευνα , τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν ότι οι περισσότεροι έφηβοι ταιριάζουν με άτομα που φορούν το ίδιο στυλ  ρούχα. Αυτό δείχνει ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους!

     Επειδή πολλοί έφηβοι προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους , μπορεί η μόδα να επηρεάσει , όχι μόνο την προσωπικότητά τους, αλλά και τη συμπεριφορά τους  προς τους άλλους ανθρώπους και την οικογένεια. Για κάποιους η ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί μέσα από το ντύσιμό τους είναι τόσο μεγάλη που αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε αυτό!

   Μεγαλώνοντάς όμως, ωριμάζουν και  αλλάζουν πολλά! Τελικά μόδα είναι και θα περάσει!!!

Σχολιάστε

Top