Aνεργία: Η νέα «αρρώστια» που βασανίζει τη χώρα μας, από τις μαθήτριες Χριστίνα Παπάζογλου (Β2) και Νικολέτα Παπαδοπούλου (Β2 )

 

ανεργία

Η ανεργία στις μέρες μας έχει αυξηθεί πολύ σε όλο τον κόσμο και βέβαια στην χώρα μας. Ο ι περισσότεροι άνεργοι είναι νέοι γιατί διστάζουν οι εργοδότες να τους δώσουν ευκαιρίες για να κάνουν μια επαγγελματική αρχή λόγω έλλειψης εμπειρίας. Επίσης δεν τους παίρνουν στη δουλειά, διότι δεν τους θεωρούν αρκετά υπεύθυνους για να τα καταφέρουν μόνοι τους. Ακόμη λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί πολύ.

Η ανεργία έχει αρνητικές συνέπειες. Η μείωση του πληθυσμού της χώρας είναι μία από αυτές, διότι πολλοί Έλληνες, κυρίως νέοι, δεν μπορούν να βρουν εργασία με τα προσόντα που διαθέτουν κι αναγκάζονται να  πάνε στο εξωτερικό, όπου ξέρουν ότι θα βρουν καλύτερες ευκαιρίες για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάνει κάποιους νέους που θα μπορούσαν, με τις γνώσεις που διαθέτουν, να την κάνουν να προοδεύσει!

Ακόμη όταν οι γονείς δε δουλεύουν τα παιδιά επηρεάζονται αισθητά από την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι λόγω της ανεργίας των γονιών τους. Πρώτα απ’ όλα οι γονείς δε νιώθουν δημιουργικοί, διότι δεν δουλεύουν με αποτέλεσμα να μην είναι χαρούμενοι και αυτό να το περνούν και στα παιδιά τους. Επίσης τα παιδιά νιώθουν άβολα που οι γονείς των φίλων τους  δουλεύουν ενώ οι δικοί τους όχι.

Η πολιτεία θα πρέπει να κάνει κάτι ώστε η ανεργία να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας. Το κυριότερο είναι να δώσει κίνητρα στους νέους με πτυχία, ώστε να μείνουν στη χώρα μας και να μην αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.

Σχολιάστε

Top