«Αθλητισμός και παιδιά», του Ανδρέα Γκλαβίνη (Α2)

«Αθλητισμός και παιδιά», του Ανδρέα Γκλαβίνη (Α2)

  Η ενασχόληση με τον αθλητισμό από κάθε άνθρωπο αποτελεί σήμερα μια αναγκαιότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες ζωής στη σύγχρονη εποχή, όπως η καθιστική ζωή, η πολύωρη εργασία, η επιβαρυμένη διατροφή, αλλά και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Όλα αυτά επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου.  Και η γυμναστική είναι το καλύτερο φάρμακο.

   Ιδιαίτερα για τα παιδιά τα οφέλη είναι πολλά.  Όταν ένα παιδί αθλείται αναπτύσσει όχι μόνο το σώμα του, αλλά και την κοινωνικότητά του, αφού κάνει νέες  φίλους. Ακόμη περνά ευχάριστα  και μαθαίνει τον ευγενή συναγωνισμό δηλαδή την άμιλλα.

  Ακόμη τα παιδιά που ασχολούνται με τα σπορ αποκτούν σωστές διατροφικές συνήθειες που το πιο πιθανό είναι να τις διατηρήσουν και ως ενήλικοι και ακόμη δεν κινδυνεύουν από την παχυσαρκία.

 Τέλος, ο αθλητισμός εμπνέει στα παιδιά και στους εφήβους υγιή πρότυπα συμπεριφοράς που  απομακρύνουν τα παιδιά από τις διάφορες καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ ,ο καπνός, καθώς και από την υπερβολική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet..

   Για αυτό και βλέπουμε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα στον ελεύθερο χρόνο τους.

Σχολιάστε

Top