«Διατροφή και Υγεία» από τις μαθήτριες Διάφα Ζωή(Β1), Ελευθερία Ασημακίδου(Β1)και Δήμητρα Νικολαΐδου(Β2)

«Διατροφή και Υγεία» από τις μαθήτριες Διάφα Ζωή(Β1), Ελευθερία Ασημακίδου(Β1)και Δήμητρα Νικολαΐδου(Β2)

Στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους και γι΄αυτό το λόγο ίσως κάποιοι άνθρωποι να έχουν προβλήματα στην υγεία τους.

Η υγιεινή διατροφή είναι αυτή στην οποία ο άνθρωπος καταναλώνει  από όλες τις ομάδες τροφίμων με μέτρο, για να παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό του χωρίς όμως να θέλει να τον επιβαρύνει.

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής είναι πρώτον μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.Επίσης συμβάλει στην καλή λειτουργεία του οργανισμού, στη δύναμη του σώματος ,στη νεανικότερη εμφάνιση για περισσότερα χρόνια.Επίσης χαρίζει ευεξία, καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και τέλος μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διάφορων ασθενειών.

Το γρήγορο φαγητό, αν και είναι πιο γευστικό είναι ανθυγιεινό .Γιατί τα προιόντα που χρησιμοποιούν για να το φτιάξουν είναι πλούσια σε λιπαρά και χρωστικές ουσίες. Αν τρώμε πολύ συχνά τέτειο φαγητό ,είναι σίγουρο ότι θα έχουμε παχυσαρκία.
Επομένως ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί μία ισορροπημένη διατροφή, χώρις όμως να υπερβαίνει τα όρια του κανονικού.Σε συνδιασμό με μια υγιεινή διατροφή μπορεί να ακολουθεί και ένα πρόγραμμα γυμναστικής για καλύτερη επίδοση

Σχολιάστε

Top