Το ιδανικό σχολείο

ar1

    Πως θα είναι το ιδανικό σχολείο, το σχολείο του μέλλοντος, το σχολείο όπου κάθε παιδί θα ήθελε να κάνει μάθημα;

    Αφού κάναμε μία έρευνα στο σχολείο μας, κατασταλάξαμε ότι το ιδανικό σχολείο πρέπει να είναι μεγάλο με πολλές αίθουσες, να έχει μία αυλή, όπου θα μπορείς να κάνεις τα περισσότερα αθλήματα. Επίσης το ιδανικό σχολείο θα έχει  εσωτερικά γήπεδα, (π.χ. κλειστό γήπεδο μπάσκετ, κλειστό γυμναστήριο κτλ.).

     Ο  κάθε μαθητής θα έχει τον υπολογιστή του και θα μπορεί επίσης να δουλεύει με το tablet του. Βέβαια δε θα λείπει το εργαστήριο χημείας, φυσικής και αστρονομίας  εξοπλισμένο με όλα τα αναγκαία  όπου θα γίνονται τα πειράματα  με ασφάλεια για τους καθηγητές και τους μαθητές. Έτσι θα γίνεται το μάθημα πιο ενδιαφέρον και οι μαθητές θα καταλαβαίνουν καλύτερα τη θεωρία.

    Από ένα σχολείο δεν θα πρέπει  να λείπει και η βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη   θα έχει όλων των  ειδών τα  βιβλία, θα είναι ευρύχωρη και με ωραίες πολυθρόνες και φωτισμό για καλύτερο και πιο άνετο  διάβασμα. Μην ξεχνάμε τις εσωτερικές πισίνες για το μάθημα κολύμβησης,  τις ειδικές αίθουσες για φαγητό που θα προσφέρεται σε μπουφέ,ο οποίος θα περιέχει φαγητά  από όλο τον κόσμο.  Ακόμη θαδίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε ομάδες θεάτρου, χορού,  κινηματογράφου, σε λέσχες  ανάγνωσης και συγγραφής λογοτεχνίας, σε διαγωνισμούς ρομποτικής, συγγραφής κειμένων και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για τους μαθητές .

     Θα είναι ένα σχολείο όπουοι μαθητές δε θα βαριούνται και δε θα το μισούν. Ωραία όλα αυτά, αλλά για την Ελλάδα του 2017 που τα λαιπωρείται από την οικονομική  κρίση είναι  πολύ έως πάρα πολύ  δύσκολα!

Ελένη Μεχτερίδου(Β4),

Κων/νος  Τσανίδης(Β4)

 Θανάσης Σαρακατσάνος (Β4)

Σχολιάστε

Top