Η εμπειρία μας από το Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών

ar10

Πριν από ένα μήνα με την εκδρομή που οργάνωσε η εφημερίδα του σχολείου επισκεφτήκαμε το Διαπολι τισμικό Σχολείο Σαπών, που βρίσκεται στο χωριό Σάπες του νομού Κομοτηνής.

Με το που το αντικρίσαμε μείναμε έκθαμβοι από  το μέγεθος των κτιρίων και την υποδοχή των μαθητών. Αφού μας υποδέχτηκαν, ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια του σχολείου μας έκαναν μία σύντομη παρουσίαση του σχολείου και έπειτα μας χώρισαν σε ομάδες και μας καθοδήγησαν σε διάφορες τάξεις.

Τα παιδιά ήταν ντροπαλά και δεν μας μιλούσαν, καθώς δεν ήξεραν να μιλούν πολύ καλά Ελληνικά. Φυσικά υπήρχαν στιγμές που νιώθαμε άβολα, γιατί  μερικά παιδιά μιλούσαν τη δική τους γλώσσα και γελούσαν, ενώ μας κοίταζαν. Επίσης ένα γεγονός που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι υπήρχαν <<ψυχολόγοι>> οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδιά στο να ενταχθούν στο σχολείο. Όταν τα παιδιά αυτά είχαν ένα πρόβλημα πήγαιναν στους ψυχολόγους για να τους βοηθήσουν να το λύσουν.

Στη συνέχεια, τα παιδιά του σχολείου μας έπαιξαν ένα θεατρικό με θέμα τη διαφορετικότητα. Ακολούθησε μια γιορτή όπου  χορέψαμε διάφορους χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Η επίσκεψή μας σε αυτό το σχολείο ήταν πάρα πολύ ωραία και εποικοδομητική, γιατί μας βοήθησε να συναντήσουμε παιδιά από διαφορετικούς πολιτισμούς και να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ελπίζουμε στο μέλλον να τους ξαναδούμε!

των Ρέτζιου Φώτη(Α4) και Τσολακίδη Φάνη(Α4)

Σχολιάστε

Top