Ένας περίπατος στην Ξάνθη

ar12

Μια πόλη μαγική! ‘Οντας ένας απ” τους τυχερούς αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου και τα συναισθήματα μου για την Ξάνθη. Μια πόλη εντελώς ξεχωριστή , όλα είναι διαφορετικά μέχρι και η πίτσα που θα φας είναι τυλιγμένη σε σχήμα κρέπας! Ένα απ” τα πράγματα που μου έκανε παραπάνω εντύπωση είναι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας στην Ξάνθη. Στην πόλη αυτή κυριαρχεί ο πεζός, οι δρόμοι της είναι φτιαγμένοι μόνο και μόνο για να περπατάς , χωρίς να νιώθεις τα καυσαέρια των αυτοκινήτων! Αυτός πιστεύω είναι ένας από τους λόγους που κάνει την  Ξάνθη τόσο συμπαθητική πόλη.

Η παλιά πόλη εξίσου φανταστική με κτήρια πολλών ετών χτισμένα με άλλο στυλ από το συνηθισμένο , παραδοσιακά, γραφικά που αν και παλιά έχουν τόση ζωντάνια! Αυτό ήταν που με έκανε να λατρέψω τη πόλη αυτή, διότι λατρεύω τα νεοκλασικά  κτήρια.

Η Ξάνθη είναι μια πολύχρωμη πολυπολιτισμική πόλη , έχει ποικιλία πολιτισμού και ανθρώπων, αφού  υπάρχουν δύο  διαφορετικές θρησκείες, οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι. Θα ήθελα πολύ να μείνω λίγο ακόμα για να μάθω την Ξάνθη

και από τη καλή και από την ανάποδη. Επίσης λέγεται πως στην Ξάνθη γίνεται ένα εξαιρετικό καρναβάλι και  ότι είναι κυρίαρχη πόλη των καπνοβιομηχανιών στην Ελλάδα. Δεν είναι μονότονη , όπως οι υπόλοιπες πόλεις που, κατά την άποψη μου, θεωρούνται όμοιες και συνηθισμένες. Αν έχετε την ευκαιρία και την τύχη να πάτε στην  Ξάνθη, κάντε το:  θα κερδίσετε μια ξεχωριστή εμπειρία !

του Γιώργου Τριανταφύλλου ( Β4)

Σχολιάστε

Top