Η Σχολική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης

Η Σχολική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης

Η εφημερίδα μας ήταν  ιδέα των καθηγητριών μας και συγκεκριμένα  της κας Γκαντούνα,της  κας Ντάμπου και της κας Ζυγούρη. Χάρη σ’αυτές έχει  το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης τη δική του εφημερίδα και έτσι  όλοι οι μαθητές του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα αθρογραφώντας να μοιράζονται  με τους συμμαθητές τους τις ιδέες, τις  απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Χρειάζεται βέβαια  πολύς χρόνος, αρκετή δουλειά,συνέπεια και προσπάθεια, για να στηθεί μια εφημερίδα.Το αποτέλεσμα όμως μας ανταμείβει και με το παραπάνω!

Η δράση της σχολικής εφημερίδας μας κατά τη προηγούμενη σχολική χρονιά:

Εκδόσαμε δύο τεύχη τα οποία δημοσιεύονται και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστοχώρο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Το πρώτο τεύχος ήταν ποικίλης ύλης και το δεύτερο ήταν αφιερωμένο στη διαπολιτισμικότητα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε ταξίδι στη Θράκη.

Επισκεφτήκαμε τους Φιλίππους, κάναμε μια περιήγηση στην παλιά και τη νέα πόλη της Ξάνθης και πήγαμε στο σπίτι των σκιών με τις  θαυμαστές οφθαλμαπάτες. Ο επόμενος σταθμός μας ήταν η Κομοτηνή με τα τζαμιά της και το Σπαθί( την ομώνυμη πλατεία της πόλης) , το σήμα κατατεθέν της. Από την εκδρομή μας δε θα μπορούσε να λείπει και η ακριτική Αλεξανδρούπολη, στο λιμάνι της οποίας απολαύσαμε μια  ενδιαφέρουσα βόλτα. Μοναδική εμπειρία για εμάς ήταν η επίσκεψη στο  Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών Κομοτηνής  όπου μπήκαμε σε σχολικές αίθουσες με μαθητές  διαφορετικής θρησκείας και κουλτούρας.  Ένα ταξίδι που μας γέμισε γνώσεις και εμπειρία!  Ευχαριστώ  τις καθηγήτριες μου, υπεύθυνες του προγράμματος που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα!

 

 Γιώργος Τριανταφύλλου (μέλος Συντακτικής Επιτροπής)

Σχολιάστε

Top