ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΑΞΙΑ ΖΩΗΣ

εθελοντισμός

      εθελοντισμός Σήμερα σε έναν κόσμο όπου διαρκώς τα προβλήματα μεγαλώνουν , οι ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζονται από πνεύμα αδιαφορίας για το συνάνθρωπο. Αυτά τα κενά της εποχής έρχεται να τα καλύψει ο εθελοντισμός,μια εμπνευσμένη πράξη κατά την οποία ο εθελοντής με πλήρη ανιδιοτέλεια θέτει τις υπηρεσίες του εις όφελος της κοινωνίας.

          Μέσω του εθελοντισμού μπορούμε να βρούμε υψηλά ενδιαφέροντα, να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και έτσι να διαμορφώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ξεφεύγουμε από την ανία της καθημερινότητας, από τις ανούσιες μορφές διασκέδασης και αναπτύσσουμε το αίσθημα ευθύνης. Όλα αυτά γεμίζουν τη ζωή μας και διαμορφώνουν χαρακτήρα με αρχές και αξίες.

     Η έννοια του εθελοντισμού μπορεί να αναπτυχθεί και να προαχθεί με πολλούς τρόπους, όπως με πολιτιστικές δραστηριότητες , συμμετοχή σε συλλόγους και αφιερώματα από εκπαιδευτικούς και μαθητές, για να μεταδοθεί το μήνυμα της συνειδητής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

     Ο εθελοντισμός αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο.

                                                                                     Bασιλειάδου Ελένη

Σχολιάστε

Top