Επίσκεψη στην Ελασσόνα με το πρόγραμμα «Γνωριμία με την παραδοσιακή κατοικία »

ΕΛΛΑΣΟΝΑ 1ΕΛΛΑΣΟΝΑ 2Με πολύ καλές εντυπώσεις οι μαθητές της Β’ γυμνασίου που συμμετείχαμε στo πρόγραμμα ‘Γνωρίζοντας την παραδοσιακή κατοικία’ φύγαμε από την εκδρομή στην περιοχή της Ελασσόνας , που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Αρχικά στο ΚΠΕ της Ελασσόνας ενημερωθήκαμε για τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τα γεφύρια της Ελασσόνας. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χωριό Τσαριτσάνη. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η περιήγηση από το διευθυντή του Γυμνασίου της Τσαριτσάνης στους χώρους του σχολείου όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά μερικά από τα βιβλία που έχουν διασωθεί από την πυρκαγιά που υπέστη το σχολείο από τους Τούρκους. Ο μικρός αλλά σημαντικός θησαυρός έκλεψε τις εντυπώσεις όλων, αφού τα βιβλία χρονολογούνται γύρω στον 15 αιώνα. Τέλος καταλήξαμε στο Λιβάδι Ελασσόνας , ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μ., με καταπληκτική θέα του βουνού των θεών, του Ολύμπου. Εκεί επισκεφτήκαμε το αρχοντικό-μουσείο του μεγάλου αγωνιστή Γεωργάκη Ολύμπιου και περπατήσαμε στα στενά σοκάκια του.
Η εκδρομή αυτή συμπλήρωσε τις γνώσεις μας γύρω από την παραδοσιακή κατοικία της Ελλάδας αλλά και μας πρόσφερε ωραίες στιγμές χαλάρωσης κοντά στη φύση.

 

Συντάκτης:   Χασιώτης Βασίλης ( Β 3)

Σχολιάστε

Top