Φαγητό «από σπίτι»

Κυρίως εμείς οι νέοι δεν τρώμε πάντα φαγητό από το σπίτι μας. Συχνά καταφεύγουμε στις πρόχειρες λύσεις από έξω. Κάποιοι μάλιστα τρώνε υπερβολικά τέτοιου είδους φαγητό, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες που θα υπάρχουν στον οργανισμό τους.

Οι λόγοι αυτής της προτίμησης είναι διάφοροι. Συχνά δεν προλαβαίνουμε να αφιερώσουμε πολλή ώρα για να φάμε κανονικά, καθώς μας πιέζουν τα μαθήματα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Έτσι αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε φαγητό από ταχυφαγεία καθώς πηγαίνουμε προς τις υποχρεώσεις μας.
Άλλος ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι πολύ συχνά, βγαίνουμε έξω με τους φίλους μας, για να διασκεδάσουμε και προτιμάμε να τρώμε τέτοιο φαγητό, για να κάνουμε μια αλλαγή. Επίσης το γρήγορο φαγητό προβάλλεται τόσο που είναι και μόδα-τάση της εποχής μας. Είναι τόσα πολλά τα μαγαζιά που πουλάνε τέτοιο φαγητό και το διαφημίζουν με έξυπνο τρόπο που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντισταθεί στο να το δοκιμάσει.
Ωστόσο, αυτού του είδους το φαγητό μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό γιατί περιέχει πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά, ενώ εμείς χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα, για να αναπτυχθούμε και να λειτουργεί ο οργανισμός μας καλά.
Εμείς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ‘‘εθισμό’’ κάνοντας μικρά ‘‘κολπάκια’’. Για παράδειγμα εάν δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε πρωινό ή κάποιο άλλο μικρό γεύμα , μπορούμε να το φτιάξουμε από το βράδυ, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να το πάρουμε μαζί μας. Έτσι θα αποφύγουμε τις ανθυγιεινές λύσεις και θα φάμε κάτι για το οποίο εμείς θα γνωρίζουμε τα συστατικά του. Με μερικές τέτοιες απλές πράξεις βοηθάμε τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά και να συντηρείται με συνεργάτη τα υγιεινά φαγητά.
Επομένως, το να τρώμε συχνά ‘‘γρήγορο’’ φαγητό μας κάνει κακό. Πρέπει να τρώμε φαγητό, σπιτικό, για το οποίο ξέρουμε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παρασκευή του. Μπορούμε βέβαια να τρώμε από έξω, όμως όχι πολύ συχνά.Η άποψή μου είναι να τρώμε τέτοιο φαγητό μία ή δύο φορές το μήνα γιατί παραπάνω βλάπτει την υγεία μας.

diatrofi-600x300Συντάκτες: Ραφαήλ Ντάφης ( Α 3 )

Σχολιάστε

Top