Οι βαθμοί

Οι βαθμοί

Υπάρχει μια εβδομάδα στη ζωή των μαθητών που είναι η σημαντικότερη από τις υπόλοιπες. Η εβδομάδα που οι τελευταίοι τέσσερις μήνες της προσπάθειάς τους στο σχολείο αξιολογούνται. Με ένα απλό νούμερο! «Η εβδομάδα των βαθμών», όπως λέμε «η εβδομάδα των παθών». Όλοι θέλουμε να πάρουμε ένα με-γάλο βαθμό, αλλά η ερώτηση είναι αν τον αξίζουμε και αν προσπαθήσαμε αρκετά.

Όλοι μας έχουμε νιώσει φόβο και αγωνία για τους βαθμούς μας. Ακόμα και οι καλοί μαθητές, που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και την επίδοσή τους. Ακόμη και οι «αδιάφοροι» μαθητές! Όλοι βέβαια ξέρουμε στο περίπου κατά πόσο έχουμε προσπαθήσει στο τετράμηνο. Πολύ δύσκολη είναι και η δουλειά των δασκάλων που πρέπει να αξιολογήσουν τους μαθητές με ένα απλό, αλλά σημαντικό νούμερο από το 1 έως το 20 .

Εγώ νιώθω εκείνη την ημέρα να καταρρέω. Φοβάμαι για το τι θα πούνε οι καθηγητές για εμένα στους γονείς μου! Σκέφτομαι τι θα πουν και οι γονείς μου σε αυτούς! Κατά βάθος νομίζω ότι οι γονείς είναι ο κύριος λόγος άγχους και φόβου. Η συμβουλή μου είναι να μην τους φοβόμαστε τόσο πολύ, γιατί μας καταλαβαίνουν. Όλοι τους πέρασαν από αυτή τη θέση.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές «καλή επιτυχία» και ελπίζω στην πορεία να έχω λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά. Προτείνω να ακούσουμε και να επεξεργαστούμε τα λόγια των καθηγητών και να εστιάσουμε περισσότερο στις ατέλειές μας. Γιατί ο επιμένων νικά!

Της Έλενας Νεοφωτίστου (Α3)

 

Σχολιάστε

Top