Ο δρόμος των φοιτητών από και προς την καρδιά της πόλης

Ο δρόμος των φοιτητών από και προς την καρδιά της πόλης 1

Ένα μεγάλο ζήτημα που δε φαίνεται να απασχολεί τόσο το Δήμο Κοζάνης όσο τους φοιτητές είναι ο δρόμος που πρέπει να διασχίσουν οι φοιτητές με τα πόδια από τα ΤΕΙ,

για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης. Στην πραγματικότητα δεν θεωρείται δρόμος, διότι είναι ένα πέρασμα ανάμεσα από χόρτα και πέτρες. Δεν είναι ένα ασφαλές πέρασμα, επειδή λείπουν τα προστατευτικά κάγκελα.

Αυτό που θα πρέπει να λάβει υπόψη ο Δήμος Κοζάνης είναι η περιποίηση και η συντήρηση του δρόμου αυτού, καθώς και η σωστή οργάνωσή του. Είναι πολύ κρίμα να επιλέγει ένας φοιτητής την πόλη μας, για να σπουδάσει και να μην έχουμε ένα δρόμο διαμορφωμένο και ασφαλή, για να απολαύσει τη διαδρομή του. Βέβαια, υπάρχουν και οι συγκοινωνίες, αλλά κάποιοι μαθητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν εισιτήριο καθημερινά για τη μεταφορά τους.

Η  πρόταση μας είναι να κοπούν τα χόρτα και να καθαριστεί ολόκληρο εκείνο το πέρασμα. Επίσης να πλακοστρωθεί και να ασφαλιστεί ο δρόμος αυτός, να μπουν κάγκελα για την ασφάλεια των μαθητών. Αυτή η ενέργεια δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό ποσό, αν σκεφτεί κανείς πως για το καλό των πολιτών τίποτα δεν είναι σπατάλη.

Ευγενίας Παπαδοπούλου (Α3)

 

 

Σχολιάστε

Top