Η ομορφιά δεν είναι το παν

ομορφια

Σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων, κυρίως οι νέοι, προσπαθούν εναγωνίως να αποκτήσουν το τέλειο σώμα αδιαφορώντας για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει η προσπάθεια αυτή στην υγεία τους, ασχολούνται μανιωδώς με το ντύσιμο και τον καλλωπισμό σε καθημερινή βάση, ακολουθούν επικίνδυνες δίαιτες προκειμένου να είναι εμφανίσιμοι, γοητευτικοί και να μην περνούν απαρατήρητοι.

Πολλές φορές η προσπάθειά τους αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι η καλή εξωτερική εμφάνιση αποτελεί προϋπόθεση επαγγελματικής επιτυχίας και είναι πιο υπολογίσιμη από πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες του ανθρώπου.

Όταν για παράδειγμα το πρότυπο της όμορφης και εμφανίσιμης γυναίκας κατακλύζει τη σύγχρονη διαφήμιση, πώς να μην καταβάλλεται προσπάθεια για τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης;

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα κρίνονται μόνο με βάση την εξωτερική εμφάνιση ή ότι όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται αποκλειστικά γι’ αυτήν. Υπάρχουν αρκετοί που φροντίζουν για την παιδεία τους, για την πνευματική ή ηθική καλλιέργεια, το ποιόν και το ήθος τους.

Απ’ όλα αυτά καθίσταται σαφές ότι άλλοι από τους σημερινούς ανθρώπους δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και άλλοι στον εσωτερικό τους κόσμο.

Διακινδυνεύοντας, θα έλεγα ότι οι πρώτοι είναι περισσότεροι. Κι αυτό διότι, αν φροντίζαμε περισσότερο τον εσωτερικό μας κόσμο, θα είχαμε βελτιώσει τις μεταξύ μας σχέσεις, θα ενδιαφερόμασταν για πιο ποιοτικά πράγματα, θα είχαμε απαλλαγεί από το αδικαιολόγητο άγχος και θα είχαμε διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο.

 

Σχολιάστε

Top