Απλές σκέψεις για ένα σύνθετο θέμα, της Ροδάνθης Καφάση, Α1

κορονοιος

 

Εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που δικαιούμαστε σαν παιδιά.

Αναφέρομαι στο θέμα του κορονοϊού το οποίο προβληματίζει τους πολίτες όλων των χωρών. Αυτός ο αόρατος εχθρός έχει ανατρέψει τα πάντα στη ζωή όλων μας. Φοράμε μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους , κρατάμε αποστάσεις από τους φίλους μας και περιορίζουμε τις εξόδους και τις δραστηριότητες μας.

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλων και πολύ περισσότερο των παιδιών. Μας κάνει να φοβόμαστε για την επόμενη μέρα, να αγωνιούμε για τους δικούς μας ανθρώπους και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προστατέψουμε.

Όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια, η πιο συχνή ερώτηση από εμάς τα παιδιά ήταν, αν θα εμβολιαστούμε εμείς. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη χώρα μας 25.000 παιδιά έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας, αγωνίας με τόσες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, θεωρώ ανευθυνότητα να πιστεύουν κάποιοι ότι το εμβόλιο μπορεί να μας βλάψει.

Οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ότι τα εμβόλια παρασκευάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, άρα δεν είναι ασφαλή. Άλλοι λένε ότι υπάρχει φόβος για τις παρενέργειες του εμβολίου. Όμως αν νοσήσει κανείς οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές. Διαφωνώ μαζί τους μαζί τους, γιατί τα αποτελέσματα μιλούν καθημερινά από μόνα τους.

Έχουν δημοσιευτεί πολλές μελέτες από επιστήμονες και άρθρα από ανθρώπους, που όμως δεν ανήκουν στο χώρο της υγείας, άρα δεν αποτελούν έγκυρη πηγή και καλό είναι να μην μας επηρεάζουν.

Δική μου πρόθεση είναι απλά να εκφράσω τις σκέψεις μου για ένα τόσο σύνθετο θέμα!

Σχολιάστε

Top