Κριτική κινηματογραφικής ταινίας, της Αμπελά Ελένης ( Β1)

ταινία

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

σκηνοθεσία: David Gates

σενάριο: J. K. Rowling, Steve Kloves

βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της J. K. Rowling

ηθοποιοί: Eddie Redmayne, Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol κ.α.

Η ταινία Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore είναι η συνέχεια του Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018), η τρίτη της σειράς τινιών Fantastic Beasts και η ενδέκατη συνολικά στο franchise του Wizarding World.

 Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ απειλεί να κατακτήσει τον έλεγχο του μαγικού κόσμου. Αδυνατώντας να τον σταματήσει μόνος του, εμπιστεύεται τον μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μίας ομάδας θαρραλέων μάγων και μαγισσών και ενός φούρναρη σε μία επικίνδυνη αποστολή, όπου αντιμετωπίζουν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την διαρκώς αυξανόμενη λεγεώνα των ακολούθων του Γκρίντελβαλντ. Με το ρίσκο όμως να είναι υψηλό, πως θα μπορούσε ο Ντάμπλντορ να παραμείνει στο παρασκήνιο;

Η γνώμη μου: Προσωπικά βρήκα τη ταινία πολύ ωραία. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα J. K. Rowling που έγραψε αυτό το βιβλίο και στους σκηνοθέτες που κατάφεραν να αποτυπώσουν τόσο καλά την ιστορία του βιβλίου στη ταινία. Συνδέεται άμεσα με τις δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς, οπότε αν κάποιος επιθυμεί να τη δει θα πρέπει να έχει δει σίγουρα τις δύο προηγούμενες. Τα σκηνικά ήταν απίθανα, οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, η επεξεργασία και το CGI ήταν σαν αληθινά. Για τους ηθοποιούς έχω να πω πως ήταν ο καθένας τέλεια επιλεγμένος για το ρόλο που έπαιζε και ο καθένας είχε κάτι να σου προσφέρει με τον τρόπο του. Είχε πολλή αγωνία και σίγουρα δε μπορούσες να προβλέψεις τι θα γίνει στο τέλος. Θα πρότεινα σίγουρα σε κάποιον που του αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας να τη δει χωρίς αμφιβολία.

Σχολιάστε

Top