Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

piato-ntolmadakia-gialantzi-lemoni

ΥΛΙΚΑ

40-50 αμπελόφυλλα

3/4 του κιλού ρύζι

1 ματσάκι άνηθο

5-6 χλωρά κρεμμυδάκια

αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό και τα ζεματάμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σ”  ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρύζι και τον άνηθο. Ρίχνουμε  το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα, το βάζουμε σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε. Τα βάζουμε όλα σε μια ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι βραστό νερό, ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια για να μην ανοίξουν και βράζουμε για περίπου μία ώρα.

 

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ

ΤΑΞΗ ΣΤ΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης