Πλημμύρες στην Κόρινθο… 25 χρόνια πριν

Πριν λίγες ημέρες, είχα πάει στο σπίτι της γιαγιάς μου και συζητούσαμε. Ξαφνικά ήρθε η συζήτηση στις πλημμύρες και μου διηγήθηκε τι είχε συμβεί πριν 25 χρόνια στην Κόρινθο.

Στις 12 Γενάρη 1997 συνέβη στην πόλη μας η μεγαλύτερη πλημμύρα που είχε γίνει ποτέ. Κατέβηκαν από τον Σολομό τα νερά της βροχής και κατευθύνθηκαν στο ποτάμι, που υπήρχε στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Εκεί μαζί με μπάζα, χώματα και δέντρα πήγαν με ορμή προς το κέντρο της Κορίνθου.

Η φίλη της γιαγιάς μου είχε μαγαζί στην οδό Κολοκοτρώνη. Μου είπε ότι τα πράγματα που είχε μέσα, παρασύρθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Αυτοκίνητα έπεφταν πάνω στις τζαμαρίες των μαγαζιών προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές και κατέληγαν στο λιμάνι. Τα καταστήματα και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Οι δρόμοι έμοιαζαν με ορμητικό ποτάμι και παντού υπήρχαν αντικείμενα που έπλεαν.

Οι άνθρωποι έντρομοι προσπαθούσαν να σώσουν της ζωή τους και ό,τι μπορούσαν από την περιουσία τους. Επικρατούσε φόβος και πανικός!

Η πλημμύρα της Κορίνθου άφησε πίσω της τεράστιες ζημιές στις υποδομές και τις επιχειρήσεις της πόλης. Ευτυχώς όμως δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Αλέξανδρος Γιαμπουράνης , Ε Τάξη, 12ο Δ.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης