Μικρασιάτικη συνταγή για «ισλί»
Η ιστορία του γλυκού Το ισλί ξεκίνησε να φτιάχνεται στην Τραπεζούντα, έφτασε στην Καππαδοκία και διαδόθηκε σε όλα τα Μικρασιατικά παράλια. Ήταν σήμα κατατεθέν των [...]
Η ιστορία του γλυκού Το ισλί ξεκίνησε να φτιάχνεται στην Τραπεζούντα, έφτασε στην Καππαδοκία και διαδόθηκε σε όλα τα Μικρασιατικά παράλια. Ήταν σήμα κατατεθέν των [...]
Στο Συνοικισμό ζουν πολλοί που έχουν καταγωγή Μικρασιάτικη, γιατί εδώ εγκαταστάθηκαν το 1922 οι πρόσφυγες. Ανάμεσα σ΄ αυτούς είναι και ο παππούς μου, ο πατέρας [...]
ΥΛΙΚΑ 40-50 αμπελόφυλλα 3/4 του κιλού ρύζι 1 ματσάκι άνηθο 5-6 χλωρά κρεμμυδάκια αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό [...]
ΥΛΙΚΑ 600 γρ. φύλλο κρούστας 200 γρ. φρέσκο βούτυρο άριστης ποιότητας(στο βαζάκι,μα να είναι σίγουρα καλό, να μην ταγκίζει… μαργαρίνες και βούτυρα light ξεχάστε τα εδώ,αν θέλετε να [...]
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ – Γιαγιά, μου έχεις πει ότι ο πατέρας σου, πολλά χρόνια πριν γεννηθείς εσύ, είχε πάρει μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία. [...]
Πολλοί γνωρίζουμε ότι το πρωί της 30ης Ιανουαρίου, έπεσε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom της 338 μοίρας της 117 πτέρυγας μάχης, έπεσε στα ανοιχτά του [...]
Η προγιαγιά μου Αγάθη Θεοδοσίδου, καταγόταν από την Τραπεζούντα της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας της ήταν ξυλέμπορος και είχε ένα μεγάλο εμπορικό καΐκι. Είχε τρία [...]
Το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη όσο και την παλιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν [...]
Καταστροφικός σεισμός των 7.8 Ρίχτερ σημειώθηκε τις προάλλες στην Τουρκία. Τα κτήρια της περιοχής καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι περισσότεροι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν ενώ άλλοι δεν τα κατάφεραν. [...]
Ζούμε στον πλανήτη Γη ως φιλοξενούμενοι και η πορεία μας είναι αναλώσιμη, για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό [...]