Όνειρα και ονειροπαγίδες…. αλήθεια ή ψέματα;

Θεοφυλάκτου Εύη, Κιούση Νίκη – Β1

 ονειρα

Όνειρο είναι η βίωση μίας σειράς εικόνων, ήχων ή άλλων αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών που ενδεχομένως δημιουργούν μια, συνήθως αλλοπρόσαλλη, «ιστορία» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το περιεχόμενο των ονείρων δεν έχει συνήθως τη λογική αλληλουχία της φυσικής πραγματικότητας και είναι πέρα από τον συνειδητό έλεγχο αυτού που το βιώνει. Η εξαίρεση σ” αυτό είναι γνωστή ως συνειδητό όνειρο, κατά το οποίο το άτομο συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται και συχνά είναι σε θέση να αλλάξει το ονειρικό του περιβάλλον και να ασκήσει έλεγχο σε διάφορες πτυχές του ονειρικού περιεχομένου.

Η Ονειροπαγίδα είναι χειροτέχνημα με μαγική σημασία, που χρησιμοποιείται από τους Ινδιάνους για προστασία από τα κακά όνειρα.  Κατασκευάζεται πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο, με μια πλέξη που θυμίζει ιστό αράχνης.
Συνήθως είναι διακοσμημένη με χάντρες και φτερά. Κρεμάστε την ονειροπαγίδα πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών ή τα δικά σας, για προστασία από τα κακά όνειρα. Σύμφωνα με τους Ινδιάνους, μόνο τα καλά όνειρα μπορούν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκαλώνουν και μένουν παγιδευμένα. Τα παγιδευμένα κακά όνειρα διαλύονται με το πρώτο φως της αυγής. Εμείς, πριν σας στείλουμε την ονειροπαγίδα της επιλογής σας, θα την «καπνίσουμε» με το Λιβάνι Ονείρων για μεγαλύτερη ενδυνάμωση και ενεργοποίηση!

Σχολιάστε

Top