Συνέντευξη με το Χρήστο Π.

Δημητρίου Κυριακή – Γ1, Μανικοπούλου Έλενα – Γ3, Σοναντή Ελπίδα – Γ5

images (3)

Στις 6:40 μ.μ. Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, ο Χρήστος Παπαγεωργόπουλος, μουσικός και αγαπητός σ’ εμάς τους νέους,  δέχτηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που του θέσαμε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ερώτηση :  Σου άρεσε από μικρός η μουσική;  Ήθελες από μικρός να ασχοληθείς με τη μουσική ή απλώς προέκυψε αργότερα?

Απάντηση : Η μουσική υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και πάντοτε αποτελούσε για μένα μία διέξοδο, έναν τρόπο έκφρασης και δημιουργίας. Κατά συνέπεια, ήθελα από μικρός να ασχοληθώ με αυτό το χώρο και ήδη από τα δεκαέξι μου χρόνια ξεκίνησα να το κυνηγάω, ηχογραφώντας demo με δικά μου τραγούδια και πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές.

 images (4)

Ερώτηση : Παίζεις κιθάρα, σωστά; Από ποιά ηλικία ξεκίνησες και πώς αντέδρασαν οι γονείς σου σε αυτή σου την απόφαση δηλαδή να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;

Απάντηση : Ξεκίνησα τα μαθήματα κιθάρας σε ηλικία οχτώ ετών με παρότρυνση των γονιών μου. Για να είμαι ειλικρινής, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας μου, η οικογένειά μου στάθηκε δίπλα μου σε κάθε μου επιλογή και οφείλω να ομολογήσω πως εξαιτίας αυτού νιώθω ιδιαίτερα τυχερός, αλλά και ευγνώμων απέναντί τους.

Ερώτηση : Πώς άρχισε η συνεργασία σου με τη δισκογραφική Cobalt;

Απάντηση : Η συνεργασία μου με την Cobalt Music, άρχισε όταν στα δεκαεπτά μου χρόνια, τους χτύπησα την πόρτα, κρατώντας ένα demo με δικά μου κομμάτια, που είχα ηχογραφήσει. Για καλή μου τύχη το άκουσαν την ίδια στιγμή και τους άρεσε, γεγονός που πολύ γρήγορα οδήγησε σε αυτή την όμορφη συνεργασία.

images (5)

 

Ερώτηση :  Έχεις κάνει εμφανίσεις στο Rockwood Athens Bar, στο Σταυρό Του Νότου… Πώς αισθάνεσαι όταν ανεβαίνεις στη σκηνή; Αγχώνεσαι καθόλου;

Απάντηση : Η σκηνή είναι για μένα το σπίτι μου και κάθε φορά που ανεβαίνω σε αυτή, νιώθω υπέροχα συναισθήματα να με κατακλύζουν. Συναισθήματα χαράς, ανυπομονησίας, αλλά και δημιουργικού άγχους. Τη στιγμή που σβήνουν τα φώτα, όλα μετατρέπονται σε δημιουργία, η μουσική και οι στίχοι γίνονται ταξίδι και με συνεπαίρνουν δίχως δεύτερη σκέψη.

Ερώτηση : Υπήρχαν στιγμές που μετάνιωσες για αυτή την επιλογή σου, να μπεις στο καλλιτεχνικό χώρο;

Απάντηση : Ποτέ μου δε μετάνιωσα για την επιλογή μου να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς αγαπώ πολύ τη μουσική κι έχω αφιερώσει σε αυτή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου. Πάντα θα είμαι περήφανος που είχα το θάρρος να κυνηγήσω το όνειρό μου. Αυτό είναι κάτι που κανένας και ποτέ δε θα μπορέσει να μου το στερήσει!

Ερώτηση : Έχεις γράψει αρκετά από τα τραγούδια σου… Θέλω να μου πεις πώς εμπνέεσαι; Πιστεύεις πώς τα συναισθήματα που νιώθεις όταν γράφεις τους στίχους ενός κομματιού αποτυπώνονται στο τελικό αποτέλεσμα;

Απάντηση : Όταν γράφω ένα τραγούδι, η έμπνευση μπορεί να πηγάζει από οτιδήποτε υπάρχει γύρω μου. Από εικόνες που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μου, από μελωδικούς ήχους που φτάνουν στ’ αφτιά μου και από συναισθήματα που νιώθω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όσον αφορά πάλι το αν όλα αυτά αποτυπώνονται στο τελικό αποτέλεσμα του τραγουδιού, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο κόσμος και όχι εγώ.

Ερώτηση : Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου; Αν ναι, ποιό θα ήταν αυτό;

Απάντηση : Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα στη ζωή μου, καθώς έχω μάθει να χαίρομαι και να ζω την κάθε στιγμή, να βάζω πάντα τα δυνατά μου, να έχω στόχους και να μάχομαι γι’ αυτούς.

Ερώτηση : Έχεις κάποιο πρότυπο; Αν ναι, ποιό είναι αυτό;

Απάντηση : Δε θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο να έχω ως πρότυπο. Για μένα πρότυπο, αποτελούν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι τόσο για το έργο τους, όσο και για τον τρόπο ζωής και το ήθος τους.

Ερώτηση : Έχεις σταθερούς θαυμαστές έτσι; Πώς τα πας με την ιδέα; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το έχεις πάρει πάνω σου (γέλιο);

Απάντηση : Ποτέ μου δεν ένιωσα αλαζονικά για οτιδήποτε έχω καταφέρει ως τώρα και ούτε πρόκειται να το κάνω. Ο δρόμος μπροστά μου είναι μακρύς ακόμα και φροντίζω πάντα να θέτω τον πήχη όλο και πιο ψηλά και να εργάζομαι σκληρά προκειμένου να επιτύχω το στόχο μου.

Ερώτηση : Έχεις κάποιο moto στη ζωή σου;

Απάντηση : Ζήσε την κάθε στιγμή της ζωής σου σαν να είναι η τελευταία!

Ερώτηση : Τι πιστεύεις για τη παρούσα κρίση που περνάει η χώρα μας;

Απάντηση : Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κρίση που διανύουμε, είναι το γεγονός ότι τείνει να εξαλείψει την ελπίδα και το χαμόγελο του κόσμου. Δίχως αυτά, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προχωρήσει, να τολμήσει, να ονειρευτεί. Οπότε πριν βρούμε τη λύση της οικονομικής κρίσης, θεωρώ αναγκαίο να αναζητήσουμε τρόπο, για να ξεφύγουμε από την πνευματική κρίση που μας περιβάλλει.

Ερώτηση : Τι θα συμβούλευες έφηβους που έχουν κλίση προς τη μουσική, μα δεν έχουν το θάρρος να ακολουθήσουν τα όνειρα τους;

Απάντηση : Θα τους συμβούλευα να μαζέψουν όλο το θάρρος που τους διακρίνει και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Είναι προτιμότερο να μετανιώνει κανείς για κάτι που έκανε, παρά για κάτι που δεν είχε το θάρρος να κάνει!

Ερώτηση : Τέλος, τι καινούργιο έχουμε να περιμένουμε από σένα; Ένα καινούργιο δίσκο; Νέες εμφανίσεις ίσως;

Απάντηση : Αυτή η περίοδος είναι πολύ δημιουργική για μένα, καθώς έχω διάφορα πράγματα στα σκαριά και σύντομα θα είμαι σε θέση να τα ανακοινώσω και επίσημα. Μέχρι τότε όμως, εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και συνεχίστε να ονειρεύεστε και να χαμογελάτε! 

Σχολιάστε

Top