Φρενίτιδα με το Pokemon Go… Συνεχείς οι αστυνομικές επεμβάσεις

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Νοε• 30•16

Επιμέλεια άρθρου: Χορμόβας Βασίλης

Στο κυνήγι των Pokemon έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα ατυχήματα….. Η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει στον κόσμο το παιχνίδι Pokemon Go είναι γνωστή. Ωστόσο, πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν εμπλακεί σε εκατοντάδες περιστατικά, όπου οι αστυνομικές αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν. Ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις κατά την ώρα της οδήγησης είναι μεταξύ των 290 περιστατικών που καταγράφηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μόνο για τον μήνα Ιούλιο.
Ανθρωποι πηδούν από λεωφορεία για να πιάσουν Pokemon , άλλοι τα κυνηγούν μέσα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση, άλλοι ανακαλύπτουν πτώματα…

Αυτή είναι η νέα… τρέλα που λέγεται Pokemon Go και προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones ξεκίνησε από την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, τον Ιουλιο , πριν καν το δουν οι κάτοικοι των ΗΠΑ στις 8 Ιουλίου και σχεδόν αμέσως έφτασε και στη χώρα μας, μέσω παράνομου κατεβάσματος, καθώς ήδη ξεκίνησε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας γυρνάνε στους δρόμους της πόλης κοιτώντας το κινητό τους και πρέπει να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν όπου  και να βρίσκονται…

pokemon1

Στο κυνήγι των Pokemon έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα ατυχήματα ακόμα και ληστείες. Ηδη οι οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Ορεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο… κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokestops» με τα smartphone τους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα pokemon… Επιπλέον, οι αρχές των Βρετανικών Συγκοινωνιών κατέγραψαν δύο περιστατικά όπου παιδιά πέρασαν πάνω από τις γραμμές του τρένου ενώ έπαιζαν το Pokemon Go, ενώ πολλές ήταν οι αναφορές για οδηγούς οι οποίοι ασχολούνταν με το κυνήγι το μικρών τεράτων την ώρα που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους.

«Να θυμάστε, η κυκλοφορία στους δρόμους δεν είναι εικονική», προειδοποίησε η αστυνομία του Όρεγκον, ενώ η πολιτειακή αρχή μεταφορών της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν!

pokemon2

Σχολιάστε

Top