Η αποικία φάντασμα που χαράχτηκε στο παρελθόν

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Νοε• 30•16

Επιμέλεια άρθρου: Σμάνη Ευαγγελία

Η ιστορία της χαμένης αποικίας, Roanoke, είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και πολύπλοκα γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας. Παραμένει ακόμα ένα ανεξήγητο μυστήριο που δεν έχει λυθεί από κανέναν αλλά συναρπάζει όλους τους ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία αυτή ενέπνευσε τον δημιουργό της πολυσυζητημένης σειράς, Αmerican Horror Story για την 6η σεζόν που προβάλλεται στην τηλεόραση.

Το 1587, μια ομάδα 115 αποίκων από την Αγγλία, έφτασε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και εγκαταστάθηκε στο νησί Roanoke. O κυβερνήτης της αποικίας, John White, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα τους, την ίδια χρονιά, για ανεφοδιασμό. Όμως, ξέσπασε ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη και η επιστροφή του White, καθυστέρησε για τρία ολόκληρα χρόνια. Όταν επέστρεψε τελικά στο νησί, κάθε άποικος και κάθε ίχνος της αποικίας είχαν εξαφανιστεί, χωρίς κανένα σημάδι. Το μόνα ίχνη που άφησαν πίσω τους, ήταν ένας σκελετός και μια παράξενη λέξη χαραγμένη στον κορμό ενός δέντρου. Η λέξη αυτή; ‘Croatoan’.  Το μόνο που ήξερε ο John White ήταν ότι η λέξη αυτή ήταν το κλειδί στη λύση του μυστηρίου.

ROANOKE

Μερικές πιθανές εξηγήσεις έχουν προκύψει με το πέρασμα του χρόνου. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άποικοι δεν άντεχαν την ζωή στην Βόρεια Καρολίνα και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Αγγλία, βρίσκοντας τον θάνατο στην θάλασσα. Η λέξη ‘Croatoan’ ήταν το όνομα μιας φυλής ιθαγενών της Αμερικής που ζούσαν σε ένα νησί κοντά στο Roanoke. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα μέλη της αποικίας σκοτώθηκαν από τους ιθαγενείς. Αυτοί που υποστηρίζουν αυτή την άποψη, θεωρούν ότι η λέξη ήταν ο τρόπος των αποίκων να ειδοποιήσουν τους άλλους για το τι έχει συμβεί. Άλλοι πιστεύουν ότι οι κάτοικοι απλώς μετακόμισαν, αν και αυτό δεν εξηγεί την χαραγμένη λέξη στο δέντρο ούτε το γεγονός ότι δεν άφησαν πίσω κανένα ίχνος.

Θα μπορούσε μια από αυτές τις εκδοχές να είναι η απάντηση σε ένα μυστήριο εκατοντάδων χρόνων; Αυτό το μυστήριο 425 ετών θα συνεχίσει να αφήνει άφωνους τους πάντες και να ερευνάται. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν ξέρει, τι συνέβη στους 115 κατοίκους της αποικίας-φάντασμα.

Σχολιάστε

Top