Let’s to it Greece και στη Λαμία!!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 26•17

Επιμέλεια άρθρου: Προβοπούλου Σ.

To «LET’S DO IT GREECE» ξεκίνησε το 2011 από εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ο πρόεδρος αυτής της δράσης είναι ο κ. Νίκος Κιούσης. Η έμπνευση πάρθηκε από μια ομάδα πολιτών της Εσθονίας, η οποία ξεκίνησε το 2008 μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε Let’s do it και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Η πρώτη προσπάθεια καθαρισμού απ” το «Let’s do it Greece» έγινε στις 29 Απριλίου του 2012 για να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και έφτασε τους 20.000 εθελοντές. Έτσι δόθηκε ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με τη ελπίδα να συνεχιστεί να διαδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Από τότε και κάθε χρόνο κάνουν το ίδιο ακριβώς όχι μόνο για να καθαρίσουν τη χώρα αλλά και να μεταδώσουν το μήνυμα το εθελοντισμού και να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλουν να δείξουν στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Τα μέλη του εθελοντικού αυτού φορέα τονίζουν ότι: «Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμέναμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή».

Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον πρόεδρο του Let’s do it Greece κ. Νίκο Κιούση στο φεστιβάλ  «Έμπνευσις» που διοργανώθηκε στην πόλη μας στις 19 Μαρτίου 2017. Μας ενημέρωσε για τις δράσεις το όραμα και τους στόχους του Let’s do it Greece

 

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα
για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!»

καθαρισμος

Το «Let’s to it Greece» επισκέφτηκε και την πόλη μας, τη Λαμία, την Κυριακή 2 Απριλίου. Το ραντεβού δόθηκε στις 10:00 π.μ. στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας για να καθαριστεί ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο συνεργάστηκε με το σωματείο εργαζομένων του Γ. Ν. Λαμίας και Κ. Υ. του νομού Φθιώτιδας, πραγματοποιώντας αυτή τη μεγάλη γιορτή καθαρισμού.

 

Σχολιάστε

Top