Ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 17•17

Αρθρογράφοι: Στεφανής Φ. ,Προβοπούλου Σ. ,Νικολοπούλου Λ. ,Χαντζή Θ.

logo11

Με αφορμή  το μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα του νεανικού διαβήτη  ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ν. Άμπλιανης «Η Αγία Παρασκευή» και η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) συνδιοργάνωσαν την  Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Νεανικός Σακχαρώδης Διαβήτης: η σύγχρονη ιατρο-ψυχοκοινωνική μάστιγα» με κεντρικό ομηλιτή τον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η αφύπνιση του κοινού για το Νεανικό Διαβήτη, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών που πάσχουν από τη νόσο.

Τα μέλη της ηλεκτρονικής εφημερίδας επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στο οποίο παρακολουθήσαμε αυτή την  εκδήλωση. Ο κύριος ομηλιτής ήταν ο κ. Μπαρτσόκας Χρήστος καθηγητής Παιδιατρικής ειδικός στο θέμα του νεανικού διαβήτη. Στην εκδήλωση αυτή υπήρχαν ψυχολόγοι, γιατροί και πάσχοντες που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γιατρό κ. Χρήστο  Μπαρτσόκα για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και να συγχαρούμε τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης για αυτή την εξαιρετική δουλειά.

Δείτε πλάνα από την εκδήλωση :

IMG_6471

Η αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη υπεύθυνη θεμάτων παιδείας με τον καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα

IMG_6474

Ο καθηγητής κ. Χρήστος Μπαρτσόκας με τα μέλη της ομάδας μας!

 

IMG_6472

Ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας απαντά στις ερωτήσεις μας!

IMG_6473

Ο κ. καθηγητής φωτογραφίζεται μαζί μας! Τον ευχαριστούμε θερμά!

 

 

IMG_6458

Η κ. Μίνα Γαληροπούλου παραδίδει το βραβείο στο κ. Χρήστο Μπαρτσόκα εκ μέρους του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Ν. Άμπλιανης «Η Αγία Παρασκευή»

IMG_6453

Ο κ. Βαγγέλης Στεφανής (πρόεδρος του συλλόγου Ν. Άμπλιανης «Η Αγία Παρασκευή»)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του…

Ο κ. Χρήστος Σπ.Μπαρτσόκα είναι  Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», η ερευνητική δραστηριότητα του εστίασε στις διαταραχές μεταφοράς αμινοξέων, στα λυσοσωμικά νοσήματα, τη δυσμορφογένεση και τη γενετική του σακχαρώδους διαβήτη. Τα τελευταία 20 έτη, η έρευνά του εστιάζεται στην αιτιοπαθογένεια, πρόβλεψη και πρόληψη του Τύπου 1 σακχαρώδη διαβήτη. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της European Society of Human Genetics (1990-91), του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδος, του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Ιδρύματος Νεανικού Διαβήτη (JDF), της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη κλπ. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη. Οργανώνει από το 1976 Διεθνή Σεμινάρια Κλινικής Γενετικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης βράβευσε τον Ιατρό Χρήστο Μπαρτσόκα για την πολυετή συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του Νεανικού Διαβήτη.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από τον Εξωραϊστικό  Εκπολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Ν. Άμπλιανης «Η Αγία Παρασκευή».

Δείτε τα βίντεο από τη συνέντευξη του κ. Μπαρτσόκα.

Σχολιάστε

Top