Έκθεση φωτογραφίας:»Ανατολικά της Ανθήλης»

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 31•19

Επιμέλεια άρθρου: Δροσατάκη Ελένη

Πριν λίγο καιρό, ένα σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα στην πόλη μας ,η έκθεση φωτογραφίας  του Άρη Πιπέλια, με τίτλο : « Ανατολικά της Ανθήλης ».

Είχα την τύχη να συνομιλήσω με τον ίδιο για την έκθεσή του, και να μάθω τι τον κινητοποίησε στο να την κάνει. Απ’ ότι μου είπε  , μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την φωτογραφία, θέλησε αυτή τη φορά να αποτυπώσει κάτι παραπάνω πέραν των τριών διαστάσεων(ύψος, μήκος, βάθος). Ήθελε να «μπορέσουμε» να δούμε το κάτι παραπάνω.

Ως κύριο θέμα της έκθεσης ήταν το σκιάχτρο ,ένα εφήμερο σύμβολο που επινόησε και κατασκεύασε ο άνθρωπος  στον αέναο αγώνα του και τη διαρκή προσπάθειά του να επιβιώσει ζώντας στην φύση, που αποδεικνύει ,όμως, παράλληλα τον πολιτισμικό  του δείκτη, την κουλτούρα και την αισθητική του αγροτικού πληθυσμού κάθε τόπου και κάθε εποχής .

Επέλεξε αυτό το θέμα ώστε  σε κάτι ασυνήθιστο και άψυχο, να δώσει ζωντάνια και κίνηση κάτι που κατά την γνώμη μου το πέτυχε, μιας και « ο καθένας βλέπει αυτό που μπορεί να δει», λόγω της διαφορετικής μας αντίληψης. Προσπάθησε, το σκιάχτρο να δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα , μία  υπερφυσική και εξωπραγματική διάσταση.

 

Ακολουθεί μέρος των φωτογραφιών του……

…….Κάπου εκεί υπήρχε μια χορεύτρια……για κάποιους

Σχολιάστε

Top