Όταν μια ελληνίδα της NASA γίνεται και κούκλα Barbie!!!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 31•19

Επιμέλεια άρθρου: Λυδία Κατσάνου

Βιογραφικό:

Η Ελένη Αντωνιάδου, μόλις 25 χρονών, είναι υπάλληλος της NASA. Πριν από μερικά χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Μετά την εγκατάστασή της στις Η.Π.Α., ξεκίνησε να μαζεύει ένσημα από τη ΝΑSA, τη Silicon Valley και από Πανεπιστήμια του Ιλλινόις, στα οποία δουλεύει ως διδάκτωρ. Αναλόγως την περίοδο, δουλεύει  είτε σε εργαστήρια της Transplants Without Donors, είτε σε νοσοκομεία όταν έχουν κλινικά πειράματα και ασθενείς, ή στο διαστημικό κέντρο. Αυτή την περίοδο, η μέρα της ξεκινάει στις 6:30 το πρωί με την προετοιμασία για τα βιοϊατρικά πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παραδίδει  ατομικά μαθήματα στους αστροναύτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμμετέχει  σε συσκέψεις είτε για να ενημερωθεί  για τα ζητήματα των αποστολών 39,40,41 είτε για να παρουσιάσει  τις μελέτες μας, συμμετέχει στις δορυφορικές συνδέσεις με τους αστροναύτες στο διάστημα και τα κέντρα ελέγχου. Η μέρα της τελειώνει αργά το απόγευμα αφού πρώτα συνεδριάσει με την ιατρική και την επιστημονική ομάδα για την δημιουργία τεχνητών οργάνων και τα πρωτόκολλα έρευνας, είπε η ελληνίδα επιστήμονας.

Η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο καθώς έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Για να γιορτάσει την 60ή επέτειό της και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Mattel τιμά γυναίκες που είναι ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει όλο και περισσότερα κορίτσια. Με αφορμή αυτό, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, την Ελένη Αντωνιάδου.

αντωνιαδου1 αντωνιαδου3

«Όταν μου είπαν ότι θα γίνω η πρώτη Ελληνίδα Βarbie, δεν το πίστευα»

Δείτε τη λέει η ίδια όταν έμαθε ότι θα είναι η πρώτη ελληνίδα Barbie :

https://www.youtube.com/watch?v=vQBW3NmD0vU

One Comment

  1. Ο/Η Vivi Hamilou λέει:

    Συγχαρητήρια για το άρθρο! Εξαιρετική παρουσίαση για μια γυναίκα που αποτελεί πρότυπο για πολλά παιδιά!

Σχολιάστε

Top