kyokushinkai καράτε

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 12•19

Επιμέλεια άρθρου: Θεοφανοπούλου Ήλιδα, Παπαδημητρίου Μαρκέλλα, Γκλάβα Βασιλική

Το Kyokushin Karate είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη.

καρατε3Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον ιδρυτή Sosai Masutatsu (Mas) Oyama μετά από τα 30 χρόνια του, σε βαθειά μελέτη των διαφόρων πολεμικών τεχνών, π.χ. Κινεζική & Κορεάτικη Kempo, Shotokan Karate, Judo, Goju Ryu Karate, Δυτική Πυγμαχία κλπ.

Η Διεθνής Έδρα (Sο Honbu) άνοιξε τον Ιούνιο του 1964 στην περιοχή Ikebukuro στο Τόκιο, στην Ιαπωνία και το όνομα Kyokushin, που σημαίνει «απόλυτη αλήθεια», υιοθετήθηκε επίσημα.

Τα οφέλη του kyokushinkai καράτε στα παιδιά

Τα οφέλη του kyokushinkai καράτε εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα φυσικών, διανοητικών και κοινωνικών ιδιοτήτων των οποίων η εκμάθηση και βελτίωση γίνεται μέσω της εκπαίδευσης των πολεμικών τεχνών με ιδιαίτερο τρόπο.

 1. Αντοχή: η προπόνηση δυναμώνει την καρδιά, βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και βελτιώνει την αντοχή.
 2.  Δύναμη: οι πολεμικές τέχνες ασκούν όλες τις μυϊκές ομάδες με γενικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και εκρηκτικότητας.
 3.  Ευλυγισία, κινητικότητα, ισορροπία, αντανακλαστικά: ειδικές ασκήσεις των πολεμικών τεχνών βελτιώνουν τη νευρομυϊκή συναρμογή και το έλεγχο κινήσεων.
 4.  Ασφάλεια και αυτοάμυνα : τα παιδιά μπορεί στην εποχή μας να αντιμετωπίζουν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους στη γειτονιά, στο σχολείο ή στο δρόμο από συνομήλικους ή ακόμα και από μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικους. Η δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας.
 5.  Ικανότητα εκμάθησης και συγκέντρωσης : τα παιδιά μαθαίνουν να εκτελούν σύνθετες και καινούργιες τεχνικές, πράγμα που απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση.
 6. Προσδιορισμός στόχων: η σταδιακή εκμάθηση μπορεί να βοηθήσει και εκτός πολεμικών τεχνών π.χ. στην εκμάθηση κολύμβησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών ή στο διάβασμα του σχολείου.
 7. Πειθαρχεία: η οργανωμένη φύση των πολεμικών τεχνών ενθαρρύνει μία βαθιά αίσθηση αυτοπειθαρχίας στους μαθητές.
 8.  Συναδελφικότητα: οι μαθητές αισθάνονται μία ισχυρή αίσθηση της συναδελφικότητας μεταξύ τους.
 9.  Αυτοσεβασμού: οι πολεμικές τέχνες χτίζουν τον αυτοσεβασμό με την παροχή μικρό προκλήσεων που οδηγούν σε επιτυχία. Οι μαθητές διδάσκονται να υπερνικούν τις προκλήσεις τους μέσα από την προπόνηση.
 10.  Σεβασμός: ο σεβασμός είναι εγγενής στις πολεμικές τέχνες. Οι μαθητές δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλον, στον δάσκαλό τους και στη σχολή.
 11.  Ηρεμία: οι πολεμικές τέχνες λόγω των έντονων ασκήσεων τους επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρικότητά τους πάνω στην άσκηση. Η εκτόνωση είναι πάντα ένας τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός.
 12.  Δημιουργία συνηθειών άσκησης: έχει αποδειχθεί πώς τα παιδιά που ασκούνται συστηματικά στην παιδική ηλικία έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να ασκούνται και σαν ενήλικες, σε σχέση με τα παιδιά που δεν γυμνάζονται, με όλα τα γνωστά οφέλη που αυτά θα έχει στην υγεία και στην ποιότητα της ζωής τους.
 13.  Εναρμόνιση του δείκτη νοημοσύνης με το δείκτη συναισθημάτων: είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι πέρα από το δείκτη νοημοσύνης υπάρχει ένας άλλος δείκτης αυτός των συναισθημάτων, ο οποίος αυξάνεται και ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν οι συναισθηματικές εμπειρίες, οι γρήγορες εναλλαγές αντίθετων συναισθημάτων.

καρατε4

Τα παιδιά επίσης μαθαίνουν καλύτερα όταν υπάρχει μία ρουτίνα. Από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει κάποιο πράγμα θα αρχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς και όταν νιώσουν ασφαλείς θα γίνονται καλύτεροι μαθητές.

Το kyokushinkai καράτε είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης τους.

Οι γονείς θα πρέπει να μεριμνούν για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ή σε κάποιο σπορ και το σπορ αυτό που θα δώσει στο παιδί ότι χρειάζεται είναι το kyokushinkai καράτε.

Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά διά μέσου μιας υγιούς απασχόλησης με το kyokushinkai καράτε θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Παράλληλα η σωματική εξάσκηση που θα κάνουν τα παιδιά με την ευκαιρία αυτής τους της απασχόλησης, θα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική τους υγεία.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τις καλύτερες στιγμές στο kyokushinkai καράτε:

Top 10 Kyokushin Karate Best Knockouts in History

https://www.youtube.com/watch?v=2R8WWQZKxN8

 

Σχολιάστε

Top