Ραδιοφωνική εκπομπή για τη γυναικοκτονία στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ.Φ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 16•22

ΡΑΔΙΟ1

Στη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας, και ειδικότερα σε μια ομάδα μαθητών του τμήματος Γ1 στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης με τους τοπικούς φορείς δόθηκε η τιμή να εκφράσει τις θέσεις της για το φλέγον θέμα της Γυναικοκτονίας.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Δημ. Ἀτματζίδη, ορίσαμε την ραδιοφωνική μας παρέμβαση Τρίτη 8 Μαρτίου 2002 τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι μαθητές παρουσίασαν το αφιέρωμα τους στην γυναίκα εστιάζοντας στην  μάστιγα της γυναικοκτονίας η οποία έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις σύμφωνα με εθνικά αλλά και διεθνή στοιχεία ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας.

Παρεμβάσεις έγιναν από το , Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, από τον Υπεύθυνο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, Αστυνόμο Α’ κ. Σταύρο Κουτουλογένη, ως εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Γεωργίου Κανέλλου, καθώς και από την κ. Αναστασία Φρόντζου-Χρηστίδη, Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού & Οικογένειας, Β.Α. Ψυχολογίας, τ. Επιστημονικής Συνεργάτης ΜΕΥ Β” Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».  Η ραδιοφωνική εκπομπή – αφιέρωμα στο πρόσωπο της γυναίκας έκλεισε με ένα ποίημα – τραγούδι, το οποίο παρουσίασε με ιδιαίτερη συγκίνηση η κα. Χρυσούλα Παχή.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή των μαθητών ήταν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κ. Χρυσούλα Παχή, Υποδιευθύντρια του Σχολείου και κ. Χριστίνα Προσμίτη καθηγήτρια Πληροφορικής.

Ακούστε τη ραδιοφωνική μας εκπομπή!

 

 

2 Comments

  1. Ο/Η Γιάννακας Γιώργος / ΣΕΕ λέει:

    Mπράβο για τις δράσεις σας αλλά και για την αναβίωση του blog σας! Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές, να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και κάπως να κινούνται πέρα από το καθιερωμένο σχολικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό και για τους συναδέλφους που μετέχουν και κατά κάποιον τρόπο προχωρούν πέρα από το κλασικό πιεστικό (χρονικά και ψυχολογικά) πρόγραμμα σπουδών, με θετική διάθεση για νέες εμπειρίες προάγοντας την ανοικτότητα του σχολείου.

    • Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

      Ευχαριστούμε πολύ!
      Απότοκο μιας συλλογικής προσπάθειας πρωτίστως των μαθητών και δευτερευόντως ημών των καθηγητριών.
      Θερμές ευχαριστίες στην Ι.Μ.Φ αλλά και σε σας που μας στηρίζετε στην κάθε μας δράση.

Σχολιάστε

Top