H επίσκεψη μας στο χώρο της ΕΣΗΕΑ

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Απρ• 16•15

Λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση  της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών)  η δημοσιογραφική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Λαμίας διοργάνωσε επίσκεψη στο χώρο του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Στο χώρο του ιδρύματος είχαμε τη χαρά να μας υποδεχτεί η πρόεδρος του ιδρύματος κα. Μαρία Αντωνιάδου, η οποία μας μίλησε για την ιστορία του ιδρύματος και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών μας.

Η ΕΣΗΕΑ ιδρύθηκε το 1914 κάτω από αντίξοες για τον τόπο συνθήκες, για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Λόγω αυτής της επετείου, η ΕΣΗΕΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει άγνωστα ντοκουμέντα από το αρχειακό της υλικό καθώς και έργα από την Πινακοθήκη της, όπως πορτραίτα δημοσιογράφων-λογίων. Τα ΕΛ.ΤΑ δημιούργησαν μια σειρά συλλεκτικών γραμματοσήμων, όπου εικονίζονται πρωτοπόροι δημοσιογράφοι (Ι. Μάγερ), επιφυλλιδογράφοι(Μάριος Πλωρίτης), συνδικαλιστές  δημοσιογράφοι(Μαρία Ρεζάν), χρονογράφοι δημοσιογράφοι(Δ. Ψαθάς).

eshea 100 years elta     eshea 100 years elta1

Το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο που συνοψίζει την πορεία της από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

 

Σχολιάστε

Top