Δώστε μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στο σπίτι σας

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 21•15

Επιμέλεια άρθρου: Μπαλά Θεώνη, Μπαρκά Δήμητρα, Κορδολέμη Αποστολία

Τα Χριστούγεννα είναι μία ευχάριστη γιορτή για όλους. Όλοι σκεπτόμαστε τα γλυκά και τα δώρα, μα ποτέ δεν σκεπτόμαστε την ευχάριστη διάθεση που έχουμε όταν το σπίτι μας εκπέμπει την μαγεία των Χριστουγέννων. Γι αυτό σας προτείνουμε διάφορες ιδέες για διακόσμηση.

Η διακόσμηση τα Χριστούγεννα είναι κάτι σαν παιχνίδι. Είναι γιορτή χαράς, αγάπης και όπως φροντίζουμε συγγενείς και φίλους έτσι φροντίζουμε και για το καλλωπισμό του σπιτιού μας.

trapezi2

Χριστουγεννιάτικα χρώματα  παντού, όπως κόκκινο, χρυσό, ασήμι.

Φωτάκια να παίζουν και όλα μαζί να δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.

Για ένα καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια στους καναπέδες εφόσον ταιριάζουν μεταξύ τους, κεράκια για να δώσουν ακόμη πιο όμορφη διάθεση στο χώρο, διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, γιρλάντες και κάλτσες που ταιριάζουν απόλυτα με το τζάκι και πολλά ακόμη πράγματα που θα κάνουν το σπίτι σας έναν ευχάριστο χώρο για τις χριστουγεννιάτικες ημέρες.

trapezi3

Εάν σας αρέσει η κλασική διακόσμηση, δοκιμάστε τις μπεζ αποχρώσεις.

Είναι απόλυτα ρομαντικό και χαλαρωτικό ταυτόχρονα.

Η Ελλάδα έχει ένα υπέροχο διαχρονικό έθιμο το όποιο σήμερα πόλλοι αγνοούν.

Ο στολισμός του δέντρου είναι ένα έθιμο το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Γερμανία και  αποτελεί σήμερα ένα διεθνές χριστουγεννιάτικο έθιμο .

Η Ελλάδα έχει ως έθιμο το στολισμό του καραβιού.

karabi1

Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά κανένας δεν δείχνει να το έχει ξεχάσει.

Τα Χριστούγεννα, οπότε θα μπορούσατε εκεί που στολίζεται το δέντρο να στολίσετε αντί για αυτό ένα καράβι. Θα είναι εξίσου όμορφο και φυσικά ελληνικό. Εάν όμως σας αρέσουν και τα δύο θα μπορούσατε να στολίσετε και το ένα και το άλλο και μην αγχώνεστε για το εάν θα είναι βαρύ διότι εάν τα τοποθετήσετε σωστά στο χώρο του σπιτιού σας θα βγάλετε ένα ευχάριστο και φυσικά πανέμορφο αποτέλεσμα.

Σχολιάστε

Top