Hoverboard- Το πατίνι του μέλλοντος

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 25•16

Επιμέλεια άρθρου: Σμάνη Ευαγγελία, Χορμόβας Βασίλης, Χαλιώτης Κώστας

Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχει υπάρξει μια επανάσταση στην προσωπική μεταφορά. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν συμβούλιο αυτό-εξισορρόπησης ή τροχός έξυπνης ισορροπίας, άλλοι εξακολουθούν να  το αποκαλούν μίνι Segway χωρίς λαβές όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων το αποκαλούν hoverboard. Το πραγματικό όνομα αυτού του επαναστατικού τρόπου μεταφοράς είναι τα αυτό-εξισορροπημένα ηλεκτρικά σκούτερ (hoverboard).

Αν δεν έχετε ζήσει κάτω από ένα βράχο για το προηγούμενο έτος, θα έχετε δει κάποια από αυτά τα συμβούλια αυτό-εξισορρόπησης στον έξω κόσμο, ή ίσως στο Instagram ή στο YouTube λόγω του  αγαπημένου σας διάσημου.

Φαίνεται σαν να αιωρείται μερικές ίντσες από το έδαφος. Τα hoverboard χρησιμοποιούν πολύ έξυπνους αισθητήρες για την ανίχνευση όταν ο αναβάτης κλίνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και με τη σειρά τους, οι ηλεκτροκινητήρες γυρίζουν τους τροχούς για να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Βασικά, το μόνο που κάνετε είναι να μετατοπίσετε το βάρος σας προς την επιθυμητή κατεύθυνση και θα κινηθεί προς τα εκεί. Είναι σχεδόν σαν να διαβάζει το μυαλό σας.

Το κόστος της νέας τεχνολογίας είναι πάντα υψηλό, για αυτό και τα hoverboard ήταν αρκετά ακριβά μέχρι στιγμής. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ένας αριθμός νέων κατασκευαστών, οι οποίοι έχουν εισέλθει στην αγορά με πιο προσιτά σκούτερ αυτό-εξισορρόπησης.

Πόσο κοστίζει όμως ένα hoverboard; Οι τιμές κυμαίνονται από 500€ και άνω, αλλά προτού το αγοράσετε πρέπει να κάνετε έρευνα για να δείτε αν σας ικανοποιεί εσάς και το πορτοφόλι σας!

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με  αστείες σκηνές με το hoverboard

Σχολιάστε

Top