ΚαθαρίΖΩ την πόλη μου, αλλάΖΩ νοοτροπία! #GlobalActionDays 2022

020 036 025 043 080

GlobalActionDays_FB_Banner1

Συμμετέχουμε στη δράση #GlobalActionDays 2022

Από το 2015 το FEE (Foundation for Environmental Education – Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) συντονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο την εκστρατεία #GlobalActionDays (Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης) που σκοπό έχει να κινητοποιήσει τη δύναμη του παγκόσμιου δικτύου του FEE και να αποδείξει πώς μικρές μεμονωμένες ενέργειες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δική μας ευημερία αλλά και του πλανήτη μας. Στην Ελλάδα φέτος οι Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου .

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση αυτή με την ομάδα του Β5 που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου με τίτλο “Eco-logical minds”, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ενώ συμμετέχει ταυτόχρονα στο Δίκτυο «Οικολογικά σχολεία» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Βασιλειάδου Κυριακή, Γκανίδου Δέσποινα και Τσεχελίδου Παναγιώτα. Οι φετινές δράσεις των #GlobalActionDays έχουν σκοπό να τονώσουν τη σύνδεση των μαθητών/τριών με τη φύση, να παρατηρήσουν οι μαθητές/τριες την τοπική βιοποικιλότητα και να αποτελέσουν μέλη του κινήματος #GenerationRestoration.

Η ευαισθητοποιημένη νεολαία με σύνθημα «ΚαθαρίΖΩ την πόλη μου, αλλάΖΩ νοοτροπία» διοργάνωσε δράση εθελοντικού καθαρισμού στη γειτονιά μας. Στις 8 Απριλίου λοιπόν, σε συνεργασία με τους νέους μας φίλους «Cleaningans», συγκεντρωθήκαμε στον πεζόδρομο έξω από το σχολείο οι μαθητές/τριες του Β5 και μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1, Γ3, Β1 και Β4, με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος αλλά και με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού κ. Μπανιά και της Διευθύντριας του σχολείου μας κ. Κουσίδου, και με την ευγενική χορηγία των υλικών και αναλώσιμων από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς κ. Γιαννακό συγκεντρώσαμε πάνω από 1700 lt σκουπιδιών «οργώνοντας » τη γειτονιά. Συλλέξαμε μάσκες, μαντηλάκια, ατελείωτες γόπες τσιγάρων, ακόμα και ρούχα, ογκώδη ξύλινα αντικείμενα π.χ. παλέτες, μπουκάλια πλαστικά, γυάλινα και τενεκεδάκια αναψυκτικών και ποτών. Αρκετό αλουμίνιο και πλαστικό σε μια φαινομενικά καθαρή περιοχή!

Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση σε περαστικούς και παιδιά για την ανάγκη να κρατάμε καθαρή τη γειτονιά μας.

Όλες τις δράσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://9gym-kalam.thess.sch.gr/

Ευχαριστούμε θερμά τους Cleaningans και τον Δήμο Καλαμαριάς καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κουσίδου για την πολύτιμη βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης!

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης