DeviantArt

General Facts

   Το DeviantArt είναι μια online κοινότητα που προβάλλει διάφορες μορφές τέχνης που ανεβάζουν τα μέλη του. Πρώτη φορά λειτούργησε στις 7 Αυγούστου του 2000 από τον Scott Jarkoff , τον Matthew Stephens, Angelo Sotira και άλλους. Η DeviantART, Inc έχει την έδρα της στο Hollywood του Los Angeles.

H χρήση του DeviantART

   To DeviantArt  στοχεύει να παρέχει μια πλατφόρμα στους καλλιτέχνες στην οποία εκθέτουν και συζητούν τα έργα, τα οποία οργανώνονται σε μια δομημένη κατηγορία. Οι κατηγορίες χωρίζονται σε: φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη, παραδοσιακή τέχνη, λογοτεχνία, Flash, κινηματογράφος, εφαρμογές και άλλα μαζί με εκτεταμένη δυνατότητα  λήψης πόρων, όπως tutorials και φωτογραφικά αρχεία.

Η επίσημη μασκότ του DeviantART είναι ο “Fella”

 deviantART_fella

Δημοτικότητα

  Το DeviantArt είναι  το 13ο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο με 3,8 εκατομμύρια εβδομαδιαίες επισκέψεις. Γενικά είναι παγκοσμίως το αγαπημένα art site!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

 Προσωπικά πιστεύω ότι το deviantart είναι το site όπου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να προωθήσει την δουλειά του και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει την δουλειά άλλων καλλιτεχνών. Το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μια καινοτομία στην προώθηση και στήριξη της τέχνης.

Άννα Σταυλά

Σχολιάστε

Top