Styx: Master of Shadows

Styx:Master of Shadows είναι ένα παιχνίδι stealth βίντεο που αναπτύχθηκε από Cyanide Studios για τα Microsoft Windows, PlayStation 4 και Xbox One. Το παιχνίδι είναι ένα prequel, και το δεύτερο παιχνίδι ιδρύθηκε το 2012.

Styx_Master_of_Shadows_cover_art

Plot      

Η ιστορία λαμβάνει χώρα πολύ πριν τα συμβάντα που εμφανίζονται αναμεσα στα Orcs και τους άνδρες.Ο  Styx, ο πρώτος Goblin, θέλει να κλέψει την καρδιά ενός Δέντρου του Κόσμου, που περικλείεται μέσα στο τεράστιο και τρομακτικό Πύργο του Akenash. Είναι ένα είδος Bildungsroman που οδηγεί τον Styx στην καλύτερη κατανόηση της δικής του καταγωγής .

Πρώτος ανάμεσα στους καλικάντζαρους, αυτός είναι κύριος στις τέχνες της μυστικότητας, κλοπής, και της δολοφονίας. Στον πύργο του Akenash, όπου οι άνθρωποι και ξωτικά κρύβονται, είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχει ο Styx για να μαζέψει μια μικρή περιουσία και ίσως, να ανακαλύψει περισσότερα για την πραγματική καταγωγή του.

Gameplay  

Styx: Master of Shadows είναι ένα stealth παιχνίδι όπου οι παίκτες πρέπει να τηρούν τις σκιές για να επιβιώσουν. Ο Styx έχει απόκρυφες ικανότητες που τον βοηθούν στις περιπέτειές του, όπως είναι η ικανότητα να κάνει τον εαυτό του αόρατο  και την ικανότητα να χρησιμοποιεί το πορτοκαλί-όραμα για τον εντοπισμό κρυφών εχθρών και περιοχών. Η ικανότητά του να κλωνοποιήσει τον εαυτό του μέσα από μαγευτικά μέσα προσφέρει ευκαιρίες για να διαταράξει την παραδοσιακή φόρμουλα stealth gaming. Δίνει στον παίκτη ένα κλώνο για σκοπούς, όπως η παρακολούθηση χωρίς κίνδυνο και τη δημιουργία μιας εκτροπής.images

Φρουροί, στρατιώτες και άλλοι προστάτες του Πύργου θα προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους δυναμικά, ανάλογα με τις ενέργειες του παίκτη. Κάποιος πρέπει να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ και να προετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης εκ των προτέρων. Μελετώντας προσεκτικά τις περιπολίες της φρουράς, χρησιμοποιώντας περιοχές του φωτός και σκιάς προς όφελός του, παρασύροντας το στόχο σε μια απομονωμένη περιοχή για να τον δολοφονήσει σιωπηλά, ή να οργανώσει «ατυχήματα» για να παραμείνει απαρατήρητος.

Το Styx: Master of Shadows περιλαμβάνει επίσης μηχανική RPG παιχνίδι, έτσι ώστε η εμπειρία του παίκτη κερδίζει, νέες δεξιότητες που θα πρέπει να ξεκλειδώσει, ειδικές κινήσεις, νέα και θανατηφόρα όπλα.

maxresdefault

Γιώργος Νικολάκης

Σχολιάστε

Top