ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων, που συνδιοργάνωσε το Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών με το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Αττικής. Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν «Η ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη». Το σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές Β’τάξης Μιχάλης Φέστας και Ανδρεοπούλου Όλγα  και ο μαθητής Σταύρος Σπηλιωτόπουλος της Α’ τάξης. Όλοι οι μαθητές μας ερμήνευσαν εξαιρετικά τα ποιήματά τους και ανταγωνίστηκαν επάξια τους 120 συμμετέχοντες. Υπεύθυνη καθηγήτρια και σύμβουλος των μαθητών , καθώς και μέλος της κριτικής επιτροπής την πρώτη μέρα, κατά τη διαδικασία της α΄ φάσης του διαγωνισμού, ήταν η φιλόλογος Σταματίνα Δασκολιά και σύμβουλος καθηγήτρια η φιλόλογος Γεωργία Τζίφα.

Η συμμετοχή και η υπευθυνότητα των μαθητών μας καθώς και η ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν τα ποιήματά τους ,  τόσο κατά την προετοιμασία ,όσο και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού μας συγκίνησε ιδιαίτερα όλους. Μας έδωσαν χαρά και  δύναμη για περισσότερες συμμετοχές σε ανάλογους διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός αυτός και η συμμετοχή όλων των μαθητών στάθηκε η αφορμή να υπενθυμίσουμε σε όλους την αξία της ποίησης και γενικά της λογοτεχνίας που ενεργοποιούν και  οξύνουν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και το συναίσθημα στοχεύοντας στον στοχασμό και όχι στην αδρανοποίηση του ανθρώπου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης