Συνταγή για Ατζέμ πιλάφι

atzem-1-1-570x380

Ατζέμ πιλάφι, ένα νηστίσιμο γλύκισμα που το φτιάχνουνε σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και προσφέρεται ακόμη και σε γάμους για «γλυκιά κοινή ζωή» αλλά και σε κηδείες για να είναι «γλυκό το ταξίδι της αποχώρησης της ψυχής». Αυτό διαφέρει ανάλογα με τα τοπικά έθιμα κάθε περιοχής.

Το παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και γίνεται με πολύ φθηνά υλικά. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, οπότε θα ήταν ένα εξαιρετικό μεσημεριανό γλυκό για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

Υλικά

• 200γρ ρύζι καρολίνα

• 200γρ φιδέ (3 μπαλίτσες)

• 3 ποτήρια νερό

• 150γρ ζάχαρη

• 1 πρέζα αλάτι

• 5 κ σούπας ελαιόλαδο

• κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, πρέπει να έχει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην είναι τελείως ξερό).

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φιδέ. Ανακατεύουμε συνέχεια. Μην το αφήσετε λεπτό. Θέλουμε να καβουρντιστεί ο φιδές και να πάρει κανελί χρώμα, όχι μαύρο και να είναι κρατσανιστός.

Τέλος προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Σερβίρετε ζεστό ή και κρύομε μπόλικη κανέλα!

Η συντακτική ομάδα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης