Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄τάξης στη Θεσσαλονίκη

Εκδρομή Γ'

Η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄τάξης του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και με αεροπλάνο φτάσαμε στην πόλη το βράδυ. Αμέσως μετά την άφιξή μας, επισκεφθήκαμε την περιοχή των Λαδάδικων, μια από τις πιο γραφικές και ζωντανές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Περιπλανηθήκαμε στα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά ταβερνάκια της και απολαύσαμε το δείπνο μας σε μια ταβέρνα με ζωντανή μουσική, βιώνοντας την τοπική κουλτούρα και γεύσεις της πόλης. Τα Λαδάδικα είναι ιδανικό σημείο για νυχτερινή ζωή, γεμάτο από ταβέρνες, μπαρ και μουσική.

Τη δεύτερη μέρα, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, ένα εξαιρετικό επιστημονικό και τεχνολογικό κέντροπου φιλοξενεί πληθώρα εκθεμάτων και διαδραστικών δραστηριοτήτων. Εδώ, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, με πολλές εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως προσομοιωτές και διαδραστικά πειράματα.Η εμπειρία μας εκεί ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Στη συνέχεια, περάσαμε χρόνο στο MediterraneanCosmos, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου περάσαμε αρκετές ώρες. Εδώ βρήκαμε πολλά καταστήματα μόδας, τεχνολογίας, και εστίασης. Επισκεφθήκαμε και το AdventurePaintball, μια δραστηριότητα που απαιτεί συνεργασία και στρατηγική, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης για όλους. Η ημέρα έκλεισε με μια όμορφη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την τρίτη μέρα, επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων. Στη Βεργίνα βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και άλλοι σημαντικοί τάφοι της Μακεδονικής δυναστείας. Το μουσείο προσφέρει μια εκπληκτική συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως χρυσά κοσμήματα, αγάλματα και όπλα, που μας δίνουν μια ζωντανή εικόνα της αρχαίας Μακεδονίας.

Αργότερα, χαλαρώσαμε στα Λουτρά Πόζαρ,απολαμβάνοντας τις φυσικές ιαματικές πηγές σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.Στην περιοχή του Λουτρακίου, κοντά στην Αριδαία, τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το φυσικό θερμό νερό που αναβλύζει από τις πηγές του ποταμού Λουτράκι χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα, και η περιοχή γύρω από τα λουτρά είναι καταπράσινη και πανέμορφη.

Κατόπιν, επισκεφθήκαμε την Έδεσσα και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, που είναι γνωστοί για την ομορφιά και τη δύναμή τους.Επισκεφθήκαμε την περιοχή γύρω από τους καταρράκτες, οι οποίοι είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Ελλάδας. Η πόλη είναι ιδανική για μια βόλτα στην ύπαιθρο και για φωτογραφίες κοντά στο νερό.

Την τέταρτη μέρα, περιηγηθήκαμε στον Άγιο Δημήτριο, έναν από τους πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι αφιερωμένος στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Ο ναός είναι γνωστός για τις όμορφες τοιχογραφίες και την ιστορία του, και στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου απολαύσαμε την πόλη.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίσαμε διάφορα είδη ζώωναπό άγρια θηρία μέχρι εξωτικά πτηνάκαι τα Κάστρα της πόλης, τα οποία προσφέρουν υπέροχη θέα.Το κάστρο και οι γύρω του τοίχοι είναι σημαντικά ιστορικά μνημεία και αποτελούν μαρτυρία της στρατηγικής σημασίας της πόλης στην αρχαιότητα και συνδέονται με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ, επισκεφθήκαμε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, γεμάτο από φωτεινές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες.

Την πέμπτη μέρα, πήγαμε στο Σπήλαιο Αλή Στράτης στις Σέρρες, το οποίο είναι γεμάτο από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη συνέχεια, περπατήσαμε στο Φαράγγι του Αιγίτη, μια πανέμορφη διαδρομή για πεζοπορία, πριν γευματίσουμε στις Σέρρες και περιηγηθούμε στη γύρω περιοχή. Το βράδυ, κάναμε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε τη νυχτερινή της ομορφιά.

Την έκτη μέρα, επισκεφθήκαμε τον Λευκό Πύργο, το σύμβολο της πόλης, και τον Πύργο του ΟΤΕ, από όπου απολαύσαμε τη θέα της Θεσσαλονίκης από ψηλά. Στη συνέχεια, πήγαμε στο OneSalonicaOutletMall, ένα εμπορικό κέντρο με καταστήματα επώνυμων brands σε εκπτώσεις, όπου κάναμε τις τελευταίες μας αγορές.

Την έβδομη μέρα, αναχωρήσαμε αεροπορικώς για τη Λέσβο, γεμάτοι από τις υπέροχες εμπειρίες που ζήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της αξέχαστης εκδρομής.

Η εκδρομή μας καλύπτει τόσο πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα όσο και φυσικές ομορφιές, προσφέρονταςμια ολοκληρωμένη εμπειρία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Ταξιαρχούλα Αλατζά

Κατερίνα Βαλαρού

Γιώργος Μιχαήλαρος

Ταξιάρχης Τσακίρης

Δημήτρης Ευαγγέλου

Φίλιππος Δάλλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης