Archive for: Φεβρουαρίου 2023

Άραγε θα τα πάω καλά στους βαθμούς

1Γυμνάσιο Αλεξάνδρεια

Από τις μαθήτριες

Ηλέκτρα Μαλάμογλου , Δώρα Μητσιάνη

Άραγε θα τα πάω καλά στους βαθμούς?

Αρχικά οι έφηβοι έχουν αρκετούς προβληματισμούς και άνχοι για τον έξω κόσμο ή για τον εαυτό τους ένας από αυτούς είναι οι βαθμοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τους. Συνήθως οι γονείς δίνουν αρκετή βάση στους βαθμούς και για την πρόοδο τον παιδιών  τους  που είναι απολυτά φυσιολογικό βεβαία, της περισσότερες φορές ίσως να υπερβάλουν πιστεύοντας πως  όλοι οι ζωή μας εξαρτάται μέσα από έναν βαθμό.

Πρώτα από όλα τα παιδιά έχουν αμφιβολίες για τους βαθμούς τους και την συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσουν από τους γονείς τους, την συγκρίσει που θα δεχτούν από τους  συμμαθητές  που ερωτάνε πως τα πήγαμε στους βαθμούς μας . Επίσης λόγο πιέσεις που ασκούνται από τους γονείς τους διότι οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να μην σπουδάσουν  για να μη αντιμετωπίσουν σκληρές δυσκολίες .Όταν τα παιδιά  δεν τα παν καλά στους βαθμούς  και το λένε στους γονείς τους  δεν είναι πάντα αποδεκτό. Στην συνεχεία  κάποιες τις φράσεις που μας λένε είναι  ο Γιαννάκης  τα πήγε καλυτέρα στους βαθμούς γιατί διαβάζει περισσότερο ή ακόμα μια είναι άμα δεν τα πας καλά στους βαθμούς θα αλλάξουν πολλή στην ζωή τους χωρίς να καταλαβαίνουν την πίεση και τον ψυχολογικό εκβιασμό που ασκούν προς τα παιδιά τους.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι το εκπαιδευτικό σύστημα όπου δεν είναι διαμορφωμένο για την διευκόλυνση τον παιδιών στης μαθησιακές επιδώσεις και τα παιδιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα μαθήματα τους τα οποία τους έχει επιβληθεί το κράτος να μάθουν με τα λεγόμενα τον εκπαιδευτικών είναι αναγκαίο να τα  μάθουν. Βεβαία το εκφράζουν  με τον λάθος τρόπο.

Η ιστορία του Λευκου Πυργου

Από τον μαθητή Θωμά Σιγκουνα

Ο λευκός πύργος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας.Στην αρχή ονομαζόταν Πύργος του Λέοντος Όμως μετά την διάλυση των Γενίτσαρων το 1826 πήρε το όνομά πύργος του αίματος λόγω των πολλών σφαγμων όπου τελούνταν στον πυργο.Το όνομα το κράτησαν και μετά το 1826 λόγω τον σφαγμων και εκτελέσεων όπου γινόντουσαν.
Το 1912 ο πύργος ονομάστηκε από τους Τούρκους Beyaz Kule δηλαδή λευκός πύργος. Είχαμε λοιπόν την τιμή να πάμε και να επισκεφτούμε με την εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μου τον πύργο. Καθώς μπαίνεις συναντάς την είσοδο όπου αποτελείτε από μια τεράστια πόρτα συνεχίζοντας στο ισόγειο αντικρίζουμε το μέρος όπου κρατούνταν οι φυλακιζομενοι πριν θανατωθούν.Στο πρώτο όροφο είδαμε πολλά κελιά και ένα μέρος εκτελέσεων των φυλακιζωμενων.Εκει σου ερχόταν ένας ρίγος μόνο από την σκέψη πως σκότωναν τους ανθρώπους.
Ο λευκός πύργος είναι το έμβλημα της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας και πρέπει να εκτιμάμε αυτά τα ιστορικά μνημεία και την ιστορία τους.

Top