Ελεύθερος χρόνος, μια έννοια πολύ διαφορετική από ότι φαντάζεσαι…

Γράφουν οι μαθήτριες της Β ΄’Γυμνασίου Εύα Τραγιαννοπούλου και Ελισάβετ Τσαρούχα.

     Εσείς με τι ασχολείστε στον ελεύθερο σας χρόνο; Ο κάθε έφηβος έχει διαφορετικές ανάγκες και ενδιαφέροντα   γι ‘αυτόν τον λόγο επιλέγει διαφορετικές δραστηριότητες  .Λοιπόν με βάση  την έρευνά μας , μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι αν ‘‘πάσχετε’’ από ανία ,σίγουρα θα βρείτε με κάτι να ασχοληθείτε !

Η πιο αγαπημένη συνήθεια που έχουν οι νέοι είναι η ενασχόληση με τη μουσική. Συχνά, τους αρέσει να παίζουν ένα μουσικό όργανο ,συνήθως κιθάρα, ή ακόμη να παρακολουθούν μαθήματα φωνητικής. Ακόμη μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα   είναι η ζωγραφική και το σχέδιο που όχι μόνο καλλιεργούν τη φαντασία ,αλλά σε βοηθάν  να ανακαλύψεις ένα άλλο μέρος του καλλιτεχνικού σου εαυτού. Βέβαια, τόσο η μουσική όσο και  η τέχνη της ζωγραφικής είναι για άτομα με μεγάλη υπομονή.

Μια ακόμη δημοφιλής ασχολία των εφήβων είναι τα αθλήματα. Όλων των ειδών! Όπως για παράδειγμα  η πετοσφαίριση , η καλαθοσφαίριση , το ποδόσφαιρο ,ο χορός , ο στίβος . Μέσα από ένα άθλημα ένας άνθρωπος αποκτά  κύρος , σεβασμό προς τον συναθλητή του και αυτογνωσία. Τα αθλήματα δεν προσφέρουν μόνο σωματική καλλιέργεια, αλλά και καλλιέργεια της ψυχικής ηρεμίας και ισορροπίας. Τέλος, μέσα από ένα άθλημα ένας έφηβος μπορεί να κοινωνικοποιηθεί  και να μάθει να συνεργάζεται.

Ένας άλλος τρόπος που οι νέοι περνάν τον ελεύθερο τους χρόνο είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και τα φροντιστηριακά μαθήματα. Βέβαια, μπορεί να ακουστεί βαρετό, αλλά πολλοί έφηβοι ,όπως και εμείς ,προτιμούν να ασχοληθούν με μία ξένη γλώσσα και να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ‘‘ταξιδέψουν’’ στις  χώρες του κόσμου. Ποιός δεν θα ήθελε να γνωρίσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης χώρας; Λοιπόν μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία !

Σας προτείνουμε ,λοιπόν ,να δοκιμάσετε  κάτι από τα παραπάνω ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας και τις ανησυχίες σας

2 comments on “Ελεύθερος χρόνος, μια έννοια πολύ διαφορετική από ότι φαντάζεσαι…

  1. Ο/Η Χριστιάννα λέει:

    Πολύ ωραίο το άρθρο σας !

  2. Ο/Η Ελενη λέει:

    Ενδιαφέρον άρθρο. Μπράβο κορίτσια

Σχολιάστε

Top